Суспільство

​У селі Житомирського району священики МП екстрено зібрали громаду, щоб не допустити переходу до ПЦУ (оновлено)

2 February 2019, 11:31

Напередодні офіційно оголошених зборів релігійної громади села Сінгури Житомирського району священики УПЦ Московського патріархату екстрено зібрали людей, які засвідчили свою вірність УПЦ МП.

Про це 2 лютого в соцмережі написав секретар управління Житомирської єпархії Православної Церкви України Павло Ядчишин.

«Як стало сьогодні відомо від парафіян релігійної громади с. Сінгури Житомирського району Житомирської області, у суботу, 2 лютого 2019 р., о 14.00 годині у їхній громаді були заплановані збори, і про це був повідомлений настоятель храму, який дав згоду на зібрання. Але 1 лютого пізно у вечері на сайті Житомирської єпархії Московського Патріархату появилося повідомлення про те, що 31 січня у даній громаді провели збори, і громада парафії вирішила висловити свою вірність УПЦ Московського Патріархату та предстоятелю митрополиту Онуфрію. Жителі села обурені діями священнослужителів Московського Патріархату та їхнього керівника митрополита Никодима, оскільки, як стверджують парафіяни, про збори 31 січня ніхто із вірних не був повідомлений», - повідомив Павло Ядчишин.

Побачивши фото на офіційному сайті Житомирської єпархії МП, люди зазначили, що серед малої кількості присутніх на зборах значна частина людей була не з їхнього села.

«Парафіяни просять розголосу неправомірних дій Московського Патріархату і повідомляють про те, що збори все одно відбудуться сьогодні у назначений час. Також закликають священиків Московського Патріархату та тітушок не планувати приїзду на збори релігійної громади с. Сінгурі. На збори запрошений настоятель храму, і цього є достатньо», - написав секретар управління Житомирської єпархії ПЦУ.

У повідомленні прес-служби Житомирської єпархії УПЦ МП зазначається, що 31 січня 2019 року у Свято-Хрестовоздвиженському храмі селища Сінгури відбулись збори, на яких були присутні «постійні прихожани у кількості 65-ти осіб».

«На зібранні було одноголосно підтримано рішення про засвідчення вірності канонічній Українській Православній Церкві та її Предстоятелю – Блаженнішому Митрополиту Онуфрію. Збори відбулись під головуванням настоятеля парафії ієрея Вадима Давнюка та за присутності благочинного Житомирського округу протоієрея Димитрія Новіцького», - інформує єпархія.

О 17 годині Павло Ядчишин повідомив, що релігійна громада Сінгурів таки перейшла до Православної Церкви України.

«Громада с.Сінгурі, Житомирського району дякує усім за підримку і молитву. Релігійна громада перейшла в Православну Церкву України», - написав секретар єпархії.

Нагадаємо, Житомирська ОДА нарахувала вже 11 громад області, які перейшли з МП до Православної Церкви України.

Як повідомляв Житомир.info, 23 січня 2019 Житомирська єпархія УПЦ МП заявила, що повідомлення ОДА про перехід релігійних громад сіл Демківці, Княжин та Павлівка Житомирської області до Православної церкви України не відповідає дійсності.

Житомир.info

Фото з сайту Житомирської єпархії УПЦ МП

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ПЦУ громада с. Сінгури  
Матеріали по темі