Влада

Виконком заслухає річний звіт житомирського Центру АТО, який опікується 54 сім’ями полеглих героїв

6 February 2019, 12:02

На обліку житомирського «Центру соціальної допомоги учасникам АТО/ООС та їх сім`ям» перебуває 2820 учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил та членів їх сімей.

Про це йдеться у проекті рішення виконкому «Про діяльність спеціалізованого формування Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді «Центр соціальної допомоги учасникам АТО/ООС та їх сім`ям» за 2018 рік», який 6 лютого розмістили на сайті міськради.

З числа 2820 бійців АТО/ООС нараховується:

  • 193 учасники АТО/ООС, які мають інвалідність І, ІІ,ІІІ груп;
  • 54 сім’ї полеглих героїв, у яких виховується 48 неповнолітніх дітей;
  • 21 сім’я померлих внаслідок отриманих поранень і травм.

«Центр організовує надання соціальних послуг як на базі спеціалізованого формування, так і за місцем проживання. Усього у 2018 році соціальними послугами охоплено 9289 осіб, надано 17413 соціальних послуг. За кошти місцевого бюджету було організовано оздоровлення 460 дітей зазначеної категорії у ПЗОВ «Супутник», - йдеться у проекті рішення.

У 2018 році житомирським Центром допомоги учасникам АТО проведено 39 благодійних акцій та складено 1889 соціальних паспортів з метою визначення потреб бійців та їх сімей.

«Організовано привітання членів родин загиблих з нагоди пам’ятних дат, державних свят, виготовлення інформаційних матеріалів, святкових білбордів, сіті-лайтів», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, «Центр соціальної допомоги учасникам АТО та їх сім'ям» у Житомирі відкрили у 2015 роціу 2015 році як підрозділ міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. У 2016 році на обліку в Центрі перебували 140 поранених бійців та 40 сімей загиблих.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році медичну допомогу отримав кожен шостий АТОвець із Житомирської області, психологічну – всього 3%. На реабілітацію та лікування учасників АТО з Житомира та області у 2018 році було передбачено майже 7 млн грн. У 2018 році 248 осіб з числа постраждалих учасників Революції Гідності та учасників антитерористичної операції Житомирської області отримали послуги з професійного навчання за бюджетні кошти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АТО учасник АТО Центр АТО виконком  
Матеріали по темі