Політика

Житомирська міська рада не підтримала запит депутата Пучича щодо бездіяльності правоохоронних органів

7 February 2019, 17:46

Депутат від Блоку Петра Порошенка Владислав Пучич підготував депутатський запит до начальника головного управління Нацполіції в Житомирській області, начальника Житомирського міського відділу поліції, обласної та місцевої прокуратури щодо бездіяльності правоохоронних органів.

Своє звернення до правоохоронців він озвучив наприкінці сесії міської ради 7 лютого.

«Я теж був громадським активістом, але є певні «червоні лінії», які не варто переходити. Я прошу підтримати цей запит і заслухати інформацію по озвученим позиціям поліції та прокуратури на наступному пленарному засіданні», - сказав Пучич.

У депутатському запиті – десять епізодів, перший датований червнем 2016 року, останній відбувся в січні 2019 року, коли кабінет заступника мера Дмитра Ткачука засипали піском

5c5c532218f05_original_w859_h569.jpg

Свої зауваження до запиту висловила голова фракції Опозиційного блоку Наталія Леонченко.

«Тут оприлюднюються особисті дані і є сумніви, чи правомочна сесія голосувати за такий запит, я просила юридичний департамент дати коментар з цього приводу І я не буду його підтримувати, якщо там залишаться прізвиська, пропоную зробити правки і виключити прізвиська із запиту. І ще треба було б додати факти, які траплялися в 2014 році, зокрема у приміщенні обласної державної адміністрації, коли Владислав Пучич був комендантом Майдану», - сказала Наталія Леонченко.

Мер поставив питання про підтримку депутатського звернення на голосування, але «за» було лише 19 з 23 присутніх депутатів. Всього в міській раді 42 депутати, для прийняття рішення необхідно 22 голоси.

«Буйних мало вот і нету вожаков», - так прокоментував мер Сергій Сухомлин результати голосування.

За наполяганням депутатів він поставив пропозицію повернутися до цього питання, але пропозицію підтримав лише 21 депутат – рішення не прийняте.

Подробиці дивіться в сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, 27 вересня 2018 року після оголошення перерви під час сесії місцевий активіст Колодзінський вдарив секретаря Житомирської міськради Наталію Чиж, а потім облив її водою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пучич сесія депутат міська рада Леонченко  
Матеріали по темі