Влада

У САД зібрали брифінг, щоб розповісти про «вимушений захід» - ямковий ремонт на трасах Житомирської області

8 February 2019, 12:38

На міжнародних трасах Житомирської області нині працює близько 10 бригад, які проводять першочерговий ямковий ремонт найбільш уражених ділянок.

Про це на брифінгу 8 лютого сказав заступник начальника Служби автомобільних доріг у Житомирській області Андрій Золотько.

«Аварійний ямковий ремонт на сьогодні – це вимушена міра, яку проводить замовник і підрядники для забезпечення безпеки руху в першу чергу на міжнародних трасах. Це дороги М-06 Київ–Чоп, М-07 Київ-Ковель, М-21 Виступовичі–Могилів-Подільський у Житомирській області. На цих дорогах зараз працює близько 10 бригад для відновлення дорожнього покриття: траса Київ–Чоп – холодним асфальтобетоном, генпідрядник Житомирський облавтодор, Виступовичі–Могилів-Подільський від 4 до 97 км – запускається асфальтний завод і роботи проводяться гарячим асфальтобетоном, генпідрядник «Автомагістраль», - сказав Андрій Золотько.

Він також пояснив, що ямковість утворюється саме на тих дорогах, які експлуатуються понад встановлені терміни та давно потребують ремонтів. Крім того, цьому сприяє частий перехід температури через нуль градусів.

«У нашій області основні напрямки автошляхів не ремонтувалися десятиріччями, минули всі міжремонтні строки. Крім того, ями почали масово утворюватися через погодні умови з листопада 2018 по січень 2019 року, коли було зафіксовано більше 50 переходів через «нуль», тоді як у минулому році їх було 37 за весь зимовий період. Покриття почало злущуватися і утворюватися ямковість», - пояснив дорожник.

За даними Андрія Золотька, зараз на шляхах міжнародного та національного значення Житомирської області зафіксовано майже 300 тисяч квадратних метрів ямковості, найбільше - 47400 кв. м – на дорозі М-21 Виступовичі–Могилів-Подільський.

«На дорогах працює два підрядника, до понеділка (11 лютого) сприятливі погодні умови, сподіваємося зробити левову частку роботу. З 11 лютого гідрометцентр обіцяє зливи й і мокрий сніг, ожеледицю, тому знову переходимо до робіт по зимовому одягу. У нас із зими в літо і навпаки», - зауважив заступник начальника САД.

На усунення ямковості у Житомирській області передбачено 60 млн грн, а на весну 2019 заплановані поточні середні та капітальні ремонти підпорядкованих САД доріг, - поінформував посадовець.

У брифінгу також взяли участь керівники підрядних організацій: ДП «Житомирський облавтодор» Олександр Мельниченко та ПП «Автомагістраль» Микола Скоростецький.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року на балансі Служби автомобільних доріг у Житомирській області залишилося 26 шляхів державного значення, або 1606 км, у підпорядкування Житомирської ОДА відійшло 948 доріг місцевого значення, або 6941 км.

Як повідомляв Житомир.info, 7 лютого мер Житомира показав, як латають дороги на центральних вулицях міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД Служба автодоріг ремонт дорога  
Матеріали по темі