Влада

Керівник облавтодору пояснив, чому так швидко «зносилася» дорога Житомир-Київ

8 February 2019, 16:44

Дорога з Житомира до Києва, яка капітально ремонтувалася у 2012 році, нині «розбита», бо на ній не перестелювався верхній шар зносу.

Про це на брифінгу в Службі автодоріг у Житомирській області 8 лютого сказав директор ДП «Житомирський облавтодор» Олександр Мельниченко.

«М-06 державна дорога, ділянка Житомир-Київ, яку в 2012 році робили останньою. Як мінімум раз у 4 роки потрібно перестелювати верхній шар зносу: це захист покриття і продовження час експлуатації. За останні 7 років цього жодного разу не робилося. Водії знають, що це нова дорога, але вона зараз в ямах. Ділянки по трасі Київ-Чоп у Рівненській, Львівській областях і відрізок Житомир-Новоград-Волинський зроблений іще раніше, у 2007 році. І зараз там з тих же причин набагато більша аварійна ямковість», - розповів керівник ДП «Житомирський облавтодор».

На запитання, чому тоді не проводиться ремонт верхнього шару, відповів заступник начальника Служби автомобільних доріг у Житомирській області Андрій Золотько.

«Не виділяються кошти. Ми в цьому (2019) році захищали план перед розпорядником коштів - Укравтодором, наша пропозиція була 4,5 мільярди гривень (на дороги області). На сьогодні попередньо в нас 620 мільйонів», - сказав Андрій Золотько.

Також директор Житомирського облавтодору звернув увагу водіїв, що траси також «з’їдає» часта обробка піщано-сольовою сумішшю.

«Якщо йде сніг або ожеледиця на дорозі, всі водії хочуть, аби покриття якомога частіше оброблялося піщано-сольовою сумішшю. Однак треба розуміти, що ця суміш створює агресивне середовище для асфальтобетонного покриття, особливо для верхніх шарів. І чим більше ми його обробляємо, тим швидше воно псується. Звідси, чим більше ми тратимо грошей на обробку і зимове утримання, тим менше залишається коштів на ліквідацію ямковості в подальшому. Таке ось замкнене коло», - резюмував Олександр Мельниченко.

Нагадаємо, на брифінгу 8 лютого також було озвучено, що цієї зими на дорогах області з’явилося особливо багато ям, бо зафіксовано більше 50 температурних "стрибків" через нуль градусів.

Про те, чи впливає заборгованість перед працівниками філій ДП «Житомирський облавтодор» на якість виконуваних ними робіт, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога Житомир-Київ траса  
Матеріали по темі