Місто

У районі Промавтоматики в Житомирі збираються встановити більше 70 теплових пунктів – для економії та гарячої води

12 February 2019, 10:29

У 2019 році в Житомирі буде встановлено 147 індивідуальних теплових пунктів, які дадуть змогу регулювати гаряче водопостачання, половина яких – на Промавтоматиці.

Про це 11 лютого повідомив сайт КП «Житомиртеплокомуненерго».

«Частина індивідуальних теплових пунктів (ІТП) буде змонтована у будинках, що підключені до котелень Шевченка 103 та Вітрука, 10 та до районної котельні 8 (РК-8). Загалом кількість ІТП, які будуть запущені в цьому мікрорайоні у 2019 році, становитиме 74. Вже проведений тендер на виконання робіт та закуплене необхідне обладнання. Встановлення ІТП відбувається в рамках проекту з розвитку системи теплопостачання за фінансування Європейського Банку Реконструкції та Розвитку», - поінформував сайт КП.

Ще 73 ІТП будуть встановлені цього року за проектом з енергоефективності за фінансування державного секретаріату з економічних питань Швейцарської Конфедерації (СЕКО). ІТП будуть змонтовані в будинках, підключених до районних котелень 10 та 11 (РК-10, РК-11).

«Індивідуальні теплові пункти дають можливість забезпечити стабільне та економне теплопостачання будівель та регулювання гарячого водопостачання», - зазначається в п повідомленні.

Нагадаємо, в січні теплокомуненерго прогнозувало, що після завершення будівництва електростанції та встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП) в багатоповерхівках, орієнтовно через два роки, Житомир отримає гарячу воду за рахунок побічного тепла.

Як повідомляв Житомир.info, мешканці 9-поверхівки на Маликова, 16 у Житомирі ще в 2016 році встановили індивідуальний тепловий пункт і сподівалися заощаджувати до 40% на опаленні будинку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ІТП тепловий пункт гаряча вода Житомиртеплокомуненерго  
Матеріали по темі