Місто

​Аварійне перехрестя Шевченка-Князів Острозьких у Житомирі досі без світлофора, бо кошти виділили тільки на проект

12 February 2019, 10:56

У минулому році Житомирська міська рада виділила 30 тис. грн на виготовлення проектно-кошторисної документації для встановлення світлофорного об’єкту на перехресті вулиць Шевченка та Князів Острозьких. Чи використали ці кошти за цільовим призначенням та коли планують реалізовувати наступний етап – встановлення самого світлофора, з’ясовували на засіданні міськвиконкому 6 лютого.

За словами члена виконкому Руслана Годованого, кошти на проектно-кошторисну документацію були виділені кілька місяців тому. Він акцентував увагу на тому, що за даними патрульної поліції, перехрестя вулиць Шевченка та Князів Острозьких на сьогоднішній день є найбільш аварійним у Житомирі, і тому там необхідно встановити світлофор задля безпеки учасників дорожнього руху.

Спершу членам виконкому доповіли про те, що кошти, які були виділені у 2018 році, не були реалізовані. Проте згодом заступник міського голови Дмитро Ткачук повідомив Житомир.info, що проектно-кошторисну документацію по даному об’єкту таки виготовили. Але, за його словами, недоцільно використовувати бюджетні кошти на виготовлення документації на проекти, на реалізацію яких не закладено фінансів.

«Документація є, але фінансування на реалізацію немає. Тому розроблений кошторис втрачає свою актуальність, бо його все одно доведеться коригувати. Тобто аргументація наступна: якщо ми не маємо впевненості в фінансуванні заходу, замовляти проектно-кошторисну документацію, яку вже через півроку потрібно буде коригувати через її неактуальність, є недоцільним», - пояснив журналісту Житомир.info Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, питання встановлення світлофору на перехресті вулиць Шевченка та Князів Острозьких піднімають на засіданнях виконкому не вперше. Так, у вересні 2018 року члени виконкому обурювались тому, що на перехресті, де ледь не щодня трапляються ДТП, досі немає світлофора. Тоді їм розповіли, що фінансування даного об’єкту поки затримується, проте для безпечності руху там нанесли нову розмітку та встановили додаткові дорожні знаки.

Як повідомляв Житомир.info, 6 лютого на засіданні виконкому з’ясовували, для чого встановили третій світлофор біля житомирського колегіуму на вулиці Мазепи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перехрестя світлофор Шевченка Кн. Острозьких Ткачук Годований  
Матеріали по темі