Економіка

У січні в Житомирській області значно подорожчали овочі, а куряче м'ясо та риба впали в ціні, – статистика

14 February 2019, 11:00

На споживчому ринку Житомирської області в січні 2019 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,7%.

Про це 13 лютого повідомило головне управління статистики у Житомирській області.

«Найбільше, на 22,4% загалом, піднялися ціни на овочі внаслідок подорожчання капусти, овочів, вирощених з насіння, картоплі на 39,9–29,1%. Також на 2,4% в цілому підвищились ціни на фрукти, у т.ч. на 10,1% – банани, натомість цитрусові, яблука, сухофрукти здешевшали на 3,3–1,8%», – інформують в управлінні статистики.

У той же час, на 2,1–1,1% зросли ціни на борошно і крупи, безалкогольні напої, сири, масло, молоко, мінеральні та джерельні води, шоколад, сметану, макаронні вироби, кондитерські вироби з борошна, хліб, морозиво.

Водночас, на 2,9–0,8% знизились ціни на оливкову олію, цукор, фруктові соки, м'ясо курей, маргарин та інші рослинні жири, рибу та продукти з риби.

Алкогольні напої, тютюнові вироби стали дорожчими загалом на 1,7%, зокрема, тютюнові вироби – на 3,5%.

Як повідомляв Житомир.info, на споживчому ринку Житомирської області в грудні 2018 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,3%. Однак, стверджували статистики, свинина та деякі інші продукти трохи подешевшали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: продукти статистика овочі риба  
Матеріали по темі