Політика

НАЗК передала поліції матеріали щодо депутата Житомирської міськради, який не вказав в декларації майже 3 млн грн доходів

14 February 2019, 12:05

Національне агентство з питань запобігання корупції під час повної перевірки декларацій виявило ознаки умисного декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів депутатами, прокурорами та заступником міського голови. Про виявлені ознаки кримінальних правопорушень повідомлено правоохоронні органи, як передбачено законом.

Про це 14 лютого повідомляє сайт НАЗК.

«Національне агентство затвердило обґрунтовані висновки щодо народного депутата Дубневича Богдана Васильовича, депутата Соледарської міської ради Донецької області Пластуна Юрія Юрійовича, депутата Хмельницької обласної ради Гордійчука Андрія Андрійовича, депутата Житомирської міської ради Пидюри Сергія Михайловича, першого заступника прокурора Чернігівської області Балєва Юрія Олександровича та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів, директора департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Бабського Андрія Анатолійовича», - йдеться у повідомленні.

Сергій Пидюра, подаючи декларацію за 2016 рік, не вказав, що він є власником двох приватних підприємств, не задекларував дохід від операцій з продажу (обміну) об’єктів нерухомого майна та отримані страхові виплати. Загальна встановлена сума недостовірних відомостей в декларації депутата – понад 2,86 млн грн. Про ознаки кримінального правопорушення повідомлено Національну поліцію.

НАЗК нагадує, що відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб встановлена статтею 366 - 1 Кримінального кодексу України та передбачає покарання у вигляді штрафу від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або позбавлення волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, рішення про перевірку декларації за 2016 рік депутата Житомирської міської ради Сергій Пидюри (фракція ВО «Батьківщина») НАЗК ухвалило на засідання 22 грудня 2017 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НАЗК декларація Пидюра  
Матеріали по темі