Події

​У Житомирській області поліцейські затримали домушників зі свіжою «здобиччю» та відмичками

15 February 2019, 15:32

14 лютого у селищі Іршанськ Житомирської області відразу після вчинення чергового злочину поліцейські затримали двох чоловіків, в яких вилучили щойно викрадені з оселі речі та специфічні інструменти для зламу замків.

Про це 15 лютого повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Встановлена їх причетність до ще однієї крадіжки в селищі.

Обоє чоловіків раніше уже притягувались до кримінальної відповідальності за подібні злочини. 35-річного житомирянина розшуківці кримінальної поліції ГУНП Житомирщини затримували у 2018 після крадіжки у смт Нова Борова Хорошівського району. У вересні 2018 року суд ухвалив відносно чоловіка рішення про кількарічне позбавлення волі, однак з відтермінуванням виконання вироку на два роки. Вочевидь, засуджений не взяв до уваги цю обставину та змінювати спосіб життя не збирався. У Хорошівському районі він досить часто бував через родинні зв’язки, то ж непогано орієнтується у місцевості», - інформує поліція.

14 лютого чоловік разом зі спільником, 32-річним місцевим жителем, зламавши замок, проникли до однієї з квартир, що по вул. Садовій в Іршанську. За лічені хвилини, обнишпоривши оселю, знайшли та забрали звідти ноутбук, планшет та ювелірні вироби.

З цим їх і затримали оперативники кримінальної поліції ГУНП Житомирщини за кілька десятків метрів від під’їзду багатоповерхівки. Окрім того, при чоловіках виявлено специфічний набір інструментів, що використовується для відкриття або зламу замків.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Також встановлена їх причетність до ще однієї крадіжки, що сталася у перші дні лютого, - додає відділ комунікації. Тоді з оселі жительки цього ж селища було викрадено телевізор та обігрівач. Останній знайдено під час обшуку за місцем проживання одного із затриманих. Іншу викрадену техніку поліцейські вилучили у жителя Коростенського району, якому крадії встигли перепродати чуже майно.

Чоловіки затримані у рамках ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. За крадіжку, поєднану з проникненням у житло (ч.3 ст. 185 ККУ) визначено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років.

Нагадаємо, напередодні в місті Новоград-Волинський Житомирської області двоє чоловіків увірвалися до квартири пенсіонерки та погрозами і силою відібрали гроші і цінні речі. У лютому 2019 стало відомо про чотирьох грабіжників у масках, які нападають на помешкання самотніх жінок у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: домушник крадій злодій поліція  
Матеріали по темі