Події

Поліція Житомирської області відкрила 4 провадження та оформила 9 протоколів через розміщення агітматеріалів

18 February 2019, 11:46

Станом на 18 лютого поліцією оформлено 9 адміністративних матеріалів за розміщення передвиборної агітації без обов’язкових відомостей та розпочато 4 кримінальних провадження за подіями у м. Житомирі та м. Коростені.

Про це 18 лютого повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

За даними відділу комунікації, 15 лютого 2019 слідчі Коростенського відділу поліції розпочали кримінальне провадження за ст. 338 (Наруга над державними символами) Кримінального кодексу України). Один з користувачів соціальної мережі виклав на сторінці відео під назвою «Передвиборча агітація», в якому невідома особа під нецензурні вигуки б’є об землю та ламає Державний Прапор.

16 лютого до Ємільчинського відділення поліції надійшло повідомлення про розміщення у районному центрі агітаційних матеріалів одного з кандидатів у Президенти України без відповідних відомостей про їх друк. Аналогічне повідомлення надійшло цього ж дня і до Новоград-Волинського відділу поліції.

17 лютого до Черняхівського відділення поліції звернувся місцевий житель із повідомленням про розміщення агітаційних матеріалів одного з кандидатів у Президенти України усупереч рішенню місцевих органів влади щодо правил благоустрою райцентру.

«Станом на 18 лютого матеріали за ознаками правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 212-13 (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) Кодексу України про адміністративні правопорушення, оформлені поліцейськими у м. Житомирі - 1, по 2 – у м. Коростишеві та смт. Черняхові та 4 – у м. Овручі», - інформує поліція.

Загалом з початку виборчої кампанії повідомлення про можливі порушення надходили до Житомирського відділу та районного відділення поліції, Бердичівського, Коростенського, Коростишівського, Новоград-Волинського відділів, Ємільчинського, Лугинського, Малинського, Овруцького, Ружинського та Черняхівського відділень поліції.

Нагадаємо, протягом січня 2019 року на Житомирщині ОПОРА подала 15 заяв до поліції щодо потенційного порушення законодавства про вибори. Станом на 8 лютого 2019 були завершені перевірки за 13 повідомленнями. У результаті розпочато одне кримінальне провадження та оформлено 8 адміністративних матеріалів за розміщення передвиборної агітації без обов’язкових відомостей.

Як повідомляв Житомир.info, перед виборами СБУ закликала жителів Житомирської області повідомляти про ймовірні провокації з боку ворожих спецслужб. Цього року загальна кількість кандидатів у президенти України – 44, вибори, голосування в Україні відбудеться 31 березня 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори агітація поліція  
Матеріали по темі