Фоторепортаж

Весна в лютому: чорно-білий Житомир у сонячному світлі. Фоторепортаж

18 February 2019, 16:18

Житомир вже котрий день мліє від весняного сонця. Як і прогнозували синоптики, на вихідних була тепла сонячна погода, яка продовжує тішити містян на початку робочого тижня. Дехто з надією припускає: а раптом холоди вже відступили?

Проте гідрометцентр налаштовує на похолодання і невеликі морози вже наприкінці тижня, що яскраво свідчить про те, що поки зима не збирається відступати.

Цей фоторепортаж побудований на контрасті: сонце і тінь, чорне і біле, старе і нове. Лютневе весняне сонце й не до кінця висохлі обочини. Голі дерева, які відкидають химерні тіні. Брудні автомобілі і сонячні зайчики на їх склі. Старезні двоповерхові будинки з відреставрованим житлом. Сусідство старих і нових балконів, пластикових і дерев’яних вікон.

Це вулиці Старовільська, Ольжича, Володимирська (колишня Маяковського) в Житомирі, де старі будинки «освіжають» новою архітектурою. Похмуре місто, зігріте лютневим сонцем.

Знімки старого Житомира, який зникає, дивіться тут. Фоторепортаж зі старими дерев’яними дверима Житомира тут, старовинні балкони в центрі міста - тут. Незвичний фотоколаж довоєнного і сучасного Житомира тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фоторепортаж вул. Старовільська будинок будівля архітектура  
Матеріали по темі