Влада

Голова Житомирської ОДА розпорядився притягнути до відповідальності свого заступника

19 February 2019, 09:20

Голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич дав догану своєму заступникові Ярославу Лагуті за неналежне виконання службових обов’язків.

Відповідне розпорядження «Про притягнення до дисциплінарної відповідальності Лагути Я.М.» підписав керівник області 14.02.2019, – пише прес-служба Житомирської ОДА 19 лютого.

«Зокрема, догана оголошена за незабезпечення належного контролю за використанням в повному обсязі коштів державної субвенції на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа, повернення до Державного бюджету Житомирською областю 9 966,3 тис. грн, що складає 54,6 % від виділених коштів», - йдеться на сайті ОДА.

«Коли держава надає величезні ресурси на придбання житла дітям-сиротам, ми не маємо морального права стояти осторонь і відпускати ситуацію на самотік. Тим часом хлопець-сирота у Коростенському районі вишукує будь-який варіант, аби знайти житло собі і маленькому сину», – наголосив голова ОДА.

Також Ігор Гундич додав, що далі буде більш жорстко реагувати на невиконання інших доручень і дедлайнів.

За інформацією ОДА, субвенція на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа у 2018 році становила 18 млн 255,5 тис.грн.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2014 року під час громадського обговорення кандидатури Лагути на посаду заступника голови Житомирської облдержадміністрації з гуманітарних питань, він пообіцяв працювати задарма до закінчення АТО, сказавши, що не за тим йде працювати в адміністрацію. У січні 2015 року під час сесії облради колишній голова Віталій Француз повідомив про те, що Ярослав Лагута офіційно став заступником голови Житомирської ОДА.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА Гундич Лагута догана  
Матеріали по темі