Політика

На прохання нардепа від Житомира «бурштинову справу» направили на розгляд у Печерський райсуд

19 February 2019, 10:18

Київський апеляційний суд визначив підсудність кримінального провадження стосовно народного депутата, обвинуваченого Борислава Розенблата за Печерським районним судом міста Києва.

Про це 18 лютого повідомляє прес-служба Київського апеляційного суду.

«18 лютого 2019 року ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду клопотання сторони захисту в інтересах Розенблата Б.С. про направлення обвинувального акта у кримінальному провадженні щодо В.Ю. Руденка, В.В. Косянчука, К.П. Проскурка, Т.В. Михайленко (Лобонько), М.А. Полякова, Б.С. Розенблата з Голосіївського районного суду міста Києва до Печерського районного суду міста Києва задоволено, кримінальне провадження направлено для розгляду до Печерського районного суду міста Києва. Нагадаємо, Б.С. Розенблат обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 368 («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»), ст. 369-2 («Зловживання впливом») Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Покарання за ч.4 ст. 368 передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. За зловживання впливом нардеп може отримати штраф від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 12 тис. 750 грн до 25 тис. 500 грн) або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Нагадаємо, у Голосіївському районному суді міста Києва на 23 жовтня 2018 року було призначене перше засідання у «бурштиновій справі», де Борислав Розенблат є одним з обвинувачуваних. Чергове засідання у справі мало відбутися 6 березня 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 19 червня 2017 року в Інтернеті почала поширюватися інформація про те, що в Києві на хабарі затримали охоронця народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, сам нардеп назвав це затримання спланованою провокацією. 20 червня детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні, серед яких – два охоронця народного депутата Борислава Розенблата. 18 липня Солом'янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді застави в розмірі 7 млн грн, присудив носити електронний браслет та здати закордонні паспорти. 9 лютого 2018 року Солом'янський райсуд Києва ухвалив зняти з нардепа електронний браслет. Розенблат також хотів скасувати запобіжний захід у вигляді застави в 7 млн грн, але суд відмовив. В лютому 2018 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури визнали зібрані докази достатніми та доручили детективам НАБУ сповістити про цей факт підозрюваних та відкрити їм матеріали справи для ознайомлення, цей процес був завершений на початку серпня, після чого детективи НАБУ склали обвинувальний акт, який 20 серпня передали прокурорам САП для вручення підозрюваним та подальшого скерування до суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Розенблат  
Матеріали по темі