Події

Суд призначив довічне ув’язнення рецидивісту, який у кафе вбив підприємця з Житомирської області

19 February 2019, 12:02

У Житомирській області засуджено до довічного ув’язнення чоловіка, який, відсидівши 11 років за вбивство, жорстоко забив до смерті власника кафе.

Про це 19 лютого інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Установлено, що 32-річний житель Пулинського району, раніше судимий за жорстоке вбивство (відбув 11-річний строк покарання), у травні минулого року, пізно увечері, з метою незаконного заволодіння чужим майном, проник у кафе, що у с. Мартинівка Пулинського району. Присутність в одній з кімнат відпочинку власника кафе, який охороняв приміщення, не стала грабіжнику на заваді. Навпаки, у нього виник умисел на вбивство з корисливих мотивів. Завдавши кілька ударів руками та ногами 72-річному чоловіку та збивши його з ніг, злочинець відшукав дерев’яну палицю, якою забив потерпілого до смерті, завдавши йому майже 20 ударів», - йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, скоївши жорстоке вбивство, чоловік холоднокровно розпочав грабіж, не гребуючи нічим: підбирав усе, що бачив, починаючи від грошових коштів, музичного центру, камери зовнішнього нагляду – закінчуючи викрутками, дюбелями, попільничкою і навіть разовими пакетиками кавового напою та чаю.

«Вироком Новоград-Волинського міськрайонного суду від 14.02.2019 особу визнано винною у вчиненні злочину за п.п.6,13 ч.2 ст.115, ч.4 ст. 187 КК України та призначено покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією усього майна, що є власністю засудженого. Також судом задоволено цивільний позов потерпілої – дружини загиблого щодо стягнення із засудженого матеріальної шкоди на суму 47 тис грн та 500 тис грн моральної шкоди. З огляду на тяжкість скоєного злочину, протягом судового розгляду справи особа перебувала під вартою, такий же запобіжний захід засудженому продовжено ще строком на 60 днів до моменту набрання вироком законної сили», - поінформували у прес-службі прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, 20 травня 2018 року в приміщенні кафе одного з сіл Пулинського району було виявлено тіло власника із травмами голови. Поліцейські встановили чоловіка, причетного до нанесення загиблому тяжких тілесних ушкоджень, та затримали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд вбивство кафе Пулинський район  
Матеріали по темі