Місто

Працівники їдальні Житомирського ТТУ скаржаться меру та депутатам на нового керівника

21 February 2019, 15:50

Працівники їдальні комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» звернулися до мера та депутатів міської ради з проханням захистити їх від тиску нового керівника підприємства Євгенія Демчика та зупинити процес знищення їдальні.

У розпорядженні редакції є копія листа, який 21 лютого зареєстрований в міськраді.

«Їдальня трамвайно-тролейбусного управління має важливе значення у структурі підприємства і є одним із елементів соціального пакету для його працівників. Це важливо з огляду на постійний дефіцит кадрів у ТТУ через невисокі зарплати. Крім того, при низьких цінах на страви, їдальня забезпечувала самоокупність і ще півроку тому була єдиним беззбитковим підрозділом КП ЖТТУ... Керівництво підприємства з невідомих причин змінило постачальників продуктів, що призвело до суттєвого росту закупівельних цін. Опікується цим процесом заступник начальника КП Максим Манухін. До прикладу, до жовтня 2018 року закупівельна ціна на м’ясо складала 90 грн, у жовтні підприємство почало закупати м’ясо у іншого постачальника за ціною 109,90 грн, биток був 110 грн/кг, а з жовтня 139,90 грн/кг. Щомісяця їдальня втрачала на цьому, при цьому ріст цін на страви склав 15-20%», - йдеться у листі.

П’ять працівників їдальні, які підписалися під листом, просять розібратися у ситуації та захистити їдальню ТТУ.

eda1

eda2

Про зміни в роботі їдальні, ініційовані новим керівником Євгенієм Демчиком, наприкінці листопада 2018 року розповідав сайт Житомирського ТТУ.

«З 28 листопада комунальне підприємство «Трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради розпочало безкоштовно надавати гарячі обіди працівникам. Це стосується тих людей, які працюють у цехах підприємства. Безкоштовно гарячі обіди працівники ТТУ отримуватимуть у їдальні підприємства до кінця холодної пори року», - інформував 29 листопада сайт трамвайно-тролейбусного управління.

Фото з Facebook Євгенія Демчика (сидить праворуч), датоване 5 грудня 2018 року

Нагадаємо, на 22 лютого анонсовані збори трудового колективу трамвайно-тролейбусного управління для обговорення питання «Чи потрібне місту ТТУ?».

Як повідомляв Житомир.info, екс-заступник мера Житомира Євгеній Демчик став начальником ТТУ з 10 вересня 2018 року. 30 жовтня новий начальник трамвайно-тролейбусного управління вперше після призначення на посаду поспілкувався із журналістами та провів екскурсію підприємством. 1 листопада директор комунального підприємства «Житомиртранспорт» Іван Фурлет публічно звинуватив нового керівника трамвайно-тролейбусного управління Євгенія Демчика у блокуванні закупівлі додаткових валідаторів для запровадження «Картки житомирянина». Той у відповідь виклав своє бачення ситуації і нагадав про кримінальне провадження щодо закупівлі валідаторів. Мер цей публічний конфлікт прокоментував так: «Якщо я зрозумію, що керівник ТТУ не готовий до впровадження електронного білету, то тоді будемо приймати кардинальне рішення».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТТУ їдальня Демчик Манухін  
Матеріали по темі