Влада

В Житомирі хочуть обмежити використання пластикових пакетів та рекомендувати магазинам «змінити стандарти обслуговування»

22 February 2019, 09:50

У Житомирі хочуть, аби в магазинах покупцям пропонували паперові пакети чи торбинки з тканини.

Проект рішення сесії міської ради «Про обмеження використання пластикових пакетів на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади» 21 лютого 2019 року опублікований на сайті мерії.

«З метою збереження безпечного для існування живої і неживої природи навколишнього середовища, захисту життя і здоров’я населення від негативного впливу, зумовленого забрудненням навколишнього природного середовища, досягнення гармонійної взаємодії суспільства та природи керуючись Директивою 94/62/ЄС Європейського парламенту та Ради від 20 грудня 1994 року «Про упаковку та відходи упаковки» та на підставі ст. 15 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розпорядження Кабінету Міністрів України від 08.11.2017р. № 820-р «Про схвалення Національної стратегії управління відходами в Україні до 2030 року», Концепції інтегрованого розвитку м. Житомира до 2030 року, затвердженої рішенням сесії міської ради від 07.02.2019 року №1359 міська рада вирішила: Рекомендувати суб’єктам господарювання у сфері торгівлі: пропонувати покупцям альтернативу використанню пластикових пакетів: паперові пакети, торбини з тканини тощо», - йдеться у проекті рішення.

Також, планується розробити програму лояльності до споживачів щодо заохочення використання альтернатив пластиковим пакетам; змінити стандарти обслуговування покупців. У навчальних закладах мають організувати інформаційно-просвітницьку роботу щодо негативного впливу на довкілля від використання пластикових пакетів та переваг використання альтернатив пластиковим пакетам.

Як повідомляв Житомир.info, 6 березня 2018 року в ефірі програми «Тема дня» заступник мера Житомира Сергій Кондратюк розповів про те, що у 2015 році був заключений договір з фірмою, яка поставила сортувальну лінію, і вона працювала десь з півроку. На жаль, але зараз вона не працює. Сортувальну лінію забивали пластикові пакети.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: проект рішення сесія пластиковий пакет  
Матеріали по темі