Події

На Небесній сотні у Житомирі горіла трикімнатна квартира: вогнеборці врятували подружжя

22 February 2019, 10:52

У Житомирі 22 лютого о 05:56 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в трикімнатній квартирі трьохповерхового житлового будинку, що по вул. Небесної сотні.

Про це рятувальників сповістили поліцейські, які здійснювали планове патрулювання території. Вони побачили дим з кватирки житла, – 22 лютого інформує прес-служба ДСНС у Житомирській області.

«До місця надзвичайної події одразу виїхало 2 відділення вогнеборців. По їх прибуттю з вікон кімнати, що на третьому поверсі будинку продовжувало диміти. Коли рятувальники зайшли до під’їзду, то уся сходова клітина була наповнена димом. Для захисту органів дихання вони застосовували апарати на стисненому повітрі. Провівши розвідку всередині палаючої квартири, вони виявили осередок займання у одній із житлових кімнат, де тлів диван. Через сильний дим майже нічого не було видно, проте рятувальникам вдалось виявити літнє подружжя», - йдеться у повідомленні.

За інформацією ДСНС, спочатку вогнеборці почули стогін чоловіка. 69-річний постраждалий ледве міг пересуватися. Його першого вивели на подвір’я. Після нього вивели з квартири і 63-річну господиню. Обоє були при свідомості. З отруєнням продуктами горіння їх госпіталізували до лікарні.

«Силами бійців ДСНС о 06:04 пожежу локалізовано, а о 06:25 ліквідовано. Внаслідок надзвичайної події в квартирі вигоріла кімната та пошкоджено оздоблення помешкання. Загалом до ліквідації загоряння залучалось 10 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки. Причину пожежі наразі встановлюють фахівці», - зазначали у прес-службі ДСНС.

Як повідомляв Житомир.info, зранку, 18 лютого у Житомирі на вулиці Гоголівській виникла пожежа у будинку, рятувальники швидко загасили полум’я.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа Небесна сотня  
Матеріали по темі