Суспільство

У Новограді-Волинському відкрили пам'ятну дошку медичній сестрі Сабіні Галицькій, яка загинула в зоні АТО

22 February 2019, 16:23

У Новограді-Волинському 22 лютого на будівлі медичного коледжу відкрили пам'ятну дошку Сабіні Галицькій, яка рік тому загинула в зоні проведення АТО.

Про це 22 лютого пише сайт Novograd.city.

«Батьки дівчини, студенти медколеджу та влада міста і району вишикувались біля будівлі медколеджу, щоб вшанувати пам'ять випускниці закладу Сабіни. Ще у вересні комісія з топоніміки при виконавчому комітеті міської ради підтримала звернення колективу Новоград-Волинського медколеджу щодо встановлення меморіальної дошки Сабіні Галицькій. На меморіальній дошці навіки викарбувані слова на граніті: «Ти будеш вічно жити в наших душах, і в пам’яті людській ти будеш навіки», - зазначається на сайті.

Також, 20 лютого у Коростені відкрили меморіальну дошку учаснику АТО з позивним «Ваха» Василю Панасенку. Пам'ятну дошку розміщено на будівлі професійно-технічного училища №16 (вул. Грушевського, 24).

Як повідомляв Житомир.info, 20 лютого 2018 року на Луганщині загинула медична сестра медичної роти 128 горно-штурмової бригади Сабіна Галицька, яка родом з Житомирської області. Під час прощання з Сабіною, її брат сказав журналістам, що «ці виродки пожалкують, що ступили на нашу землю». У США різко відреагували на загибель в зоні АТО медсестри з Житомирської області Сабіни Галицької та закликали Росію вгамувати «своїх підручних» на Донбасі. 8 березня 2018 року президент України Петро Порошенко посмертно нагородив орденом «За мужність» медсестру Сабіну Галицьку та подякував батькам за те, що виховали таку доньку, яка назавжди буде прикладом української жінки, українського воїна, українського патріота.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новоград-Волинський АТО Галицька Панасенко Коростень меморіальна дошка  
Матеріали по темі