Політика

​У Житомирі відбувся мирний мітинг під гаслом «Ні! злочинним тарифам на комунальні послуги»

23 February 2019, 12:05

22 лютого у центрі Житомира відбувся мирний мітинг проти тарифів на комунальні послуги. Участь у зібранні взяло більше сотні містян. Люди тримали в руках плакати, на кшталт: «Ні злочинним тарифам на комунальні послуги», називаючи нинішні тарифи - геноцидом.

«Три людини у моїй сім’ї проживає і за одну плиту мені приходить 72 куби газу сплатити. Воду не грію, є бойлер. Це нормально? Позичила гроші, поставила лічильник, у мене на сьогоднішній день з першого числа 7 кубів. Я не платила, платила 160 грн. Мені приходять страшилки, доводять до інсульту, мені дзвонять, на телефон присилають повідомлення щодо оплати виставленої суми боргу», - говорить учасниця акції.

Організувала акцію Всеукраїнська громадська організація «Спілка власників житла України» на чолі з колишнім міністром ЖКГ Олексієм Кучеренко, а також за підтримки голів фракцій ВО «Батьківщина» у Житомирській міській та обласній радах - Любові Цимбалюк та Володимира Кропивницького. На меті, кажуть організатори: роз’яснити людям, як боротися із завищеними тарифами.


«Альтернатива - це позиція кандидата Тимошенко, зробити ціну прозорою та економічно обґрунтованою. Прибрати 200% рентабельність компанії «Укргазвидобування», лишити їй 30%. Відповідні розрахунки показують, що ця ціна мінімум вдвічі зменшиться - 3,5-4 грн за куб. При такій ціні тарифи на тепло стануть підйомними, кількість субсидіантів не буде такою величезною і тому буде зовсім інша модель розвитку комунального господарства та енергетики», - каже голова «Спілки власників житла України» Олексій Кучеренко.

«Звернути увагу, до чого призвели дії влади - це і подорожчання долара, від якого все залежить сьогодні. Це зубожіння, люди вимушені виїжджати за кордон заробляти гроші. Це тарифи, субсидії, які три мільйони сьогодні не отримали, тисячі людей сьогодні змушені виписувати своїх дітей, які за кордоном. Мета нашого заходу - мирна, аполітична. Люди добрі, дивіться кого обираєте і не продавайтесь за ці тисячі, які ви потім заплатите за комунальні тарифи і не тільки. Сьогодні ми привертаємо увагу людей, що ми разом. Ми будемо з понеділка надавати юридичну допомогу», - розповідає голова фракції ВО «Батьківщина» в Житомирській облраді Володимир Кропивницький.

Мітинг тривав більше години. Опісля усі бажаючі мали можливість продовжити спілкування зі спікерами акції в прес-центрі облдержадміністрації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція тариф Кучеренко Батьківщина  
Матеріали по темі