Економіка

У поточному році 1,9 мільйона пенсіонерів отримають доплату в розмірі 2410 гривень за рахунок «євроблях», - міністр

25 February 2019, 12:16

З березня розпочнеться індексація пенсій і цього року пенсіонери з низькою пенсією отримають 2 тис. 410 грн доплати за рахунок коштів, отриманих від закону про «євробляхи».

Про це міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив під час наради під головуванням президента Петра Порошенка і за участі прем`єр-міністра Володимира Гройсмана – інформує 25 лютого прес-служба Мінсоцполітики.

«На виконання закону про загальнообов’язкове пенсійне страхування, Урядом було визначено порядок і дату щорічної індексації, а саме з 1 березня 2019 року. Коефіцієнт збільшення показника середньої заробітної плати, доходу з якого було сплачено внески, становить 1,17. На 1 березня 2019 року пенсії будуть автоматично перераховані для 10 мільйонів 200 тисяч пенсіонерів, а середній розмір підвищення складе 255 грн. Це не означає, що усі отримають однаково 255 гривень, адже кошти розподіляються відповідно до формули. Реальне підвищення відбудеться для 8 мільйонів пенсіонерів, але підвищення не буде меншим за 100 гривень», - сказав Андрій Рева.

Урядовець також наголосив на доплаті до пенсійних виплат для тих пенсіонерів, які мають повний страховий стаж, але через малий розмір заробітку мають низьку пенсію.

«У 2019 році пропонується здійснити доплату до пенсії 1 мільйону 900 тисячам пенсіонерів у розмірі 2410 гривень. Чому саме така сума? Йдеться про додатковий ресурс, який було отримано від закону про "євробляхи", вперше в Україні шкідливе явище було повернуто на користь пенсіонерів. Таким чином, за ініціативою Президента України, кошти від розмитнення "євроблях" у повному обсязі направлені на підвищення пенсій. Звертаю увагу на те, що йдеться про підтримку для тих громадян, які мають повний страховий стаж, хто багато працював але мають низькі пенсії", - заявив Андрій Рева.

Нагадаємо, пільговий період розмитнення «євроблях» тривав до 22 лютого 2019 року, за інформацією ДФС загалом з 25 листопада 2018 року по 22 січня 2019 року (включно) було оформлено майже 44 тис. легкових транспортних засобів на іноземній реєстрації, за них було сплачено майже 2,8 млрд грн.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 1 січня 2019 року середній розмір пенсії у Житомирській області склав 2 тис. 311 грн 97 коп.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пенсія Рева Мінсоцполітики  
Матеріали по темі