Події

У Житомирській області прикордонника засудили на три роки через ДТП, в якому загинула жінка

26 February 2019, 10:45

У Житомирській області три роки за гратами сидітиме військовослужбовець-контрактник Держприкордонслужби, який перебуваючи п’яним за кермом скоїв ДТП, в якому загинула молода жінка.

Про це Житомир.info 26 лютого розповів заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, підполковник юстиції Олексій Рихлюк.

«За принципової позиції публічного обвинувача військової прокуратури Житомирського гарнізону засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки колишнього військовослужбовця Державної прикордонної служби України за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України. Установлено, що 19 серпня 2017 року, вказаний військовослужбовець-контрактник, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння за кермом автомобіля, не справився з керуванням та скоїв ДТП, внаслідок чого загинула його пасажирка. З метою уникнення кримінальної відповідальності, правопорушник перемістив тіло померлої на місце водія та повідомив поліцію про те, що за кермом автомобіля перебувала вона. Однак, винуватцю ДТП не вдалось уникнути кари за скоєний злочин. Враховуючи, те що «прикордонник» свою вину не визнавав, суд прийняв до уваги беззаперечні докази військової прокуратури та виніс обвинуваченому вирок - 3 роки позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом строком 2 роки», - розповів Олексій Рихлюк.

Також підполковник юстиції у коментарі Житомир.info уточнив, що ДТП сталася в Овруцькому районі.

«Наразі суд виніс вирок – 3 роки позбавлення волі, але військова прокуратура з таким покаранням не згодна, так як воно не відповідає інтересам суспільства та держави, Culpa poena par esto — (з латинського переклад) «покарання повинно відповідати тяжкості злочину», у зв'язку з чим, військова прокуратура гарнізону підготувала та подала апеляційну скаргу на вирок суду першої інстанції», - зазначив Олексій Рихлюк.

Як повідомляв Житомир.info, 23 грудня 2016 року у Житомирі п’яний капітан Державної прикордонної служби намагався втекти від патрульних, які зупинили його авто за порушення ПДР.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Рихлюк військова прокуратура суд. вирок  
Матеріали по темі