Місто

Поліція Житомирської області назвала фейком новину про жуйки з психотропами, які роздають дітям на вулиці

26 February 2019, 12:19

У соціальних мережах та батьківських групах Житомира шириться фейкова новина про напої та солодощі з психотропними речовинами, які учням начебто роздають просто у шкільних дворах. Причому дане повідомлення актуальне для будь-якого міста, бо починається воно словами «У місті» або «По місту» без вказання його назви.

Суть цього повідомлення зводиться до того, що «група молодих людей роздає пепсі, колу, сік, а також солодощі та жувальні гумки з психотропними речовинами. Іноді влаштовують на шкільних подвір’ях розіграші й вікторини та роздають це все на «призи». Повідомляють також, що «є жертви» та закликають розповсюдити дане повідомлення в батьківських групах.

26 лютого ювенальна превенція Житомирської області, метою діяльності якої є запобігання вчиненню правопорушень дітьми та проявам небезпеки відносно них, офіційно спростувала дане повідомлення.

«Шановні батьки! У мережі інтернет поширюється неправдива інформація з приводу розповсюдження серед дітей «групою молодиків» психотропних та наркотичних речовин. Жодної заяви до підрозділів поліції з цього приводу не надходило та потерпілих дітей немає. Прохання не поширювати недостовірну інформацію», - поінформувала ювенальна поліція.


Нагадаємо, у вересні 2018 року областю ширилися чутки про чорний автомобіль, на якому викрадають дітей біля шкіл. Після цього 9-річна бердичівська школярка вигадала історію про власне викрадення, чим неабияк налякала користувачів соцмереж.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2018-го Міносвіти назвало фейком новину про ліквідацію батьківських комітетів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фейк ювенальна превенція жуйка школяр наркотик  
Матеріали по темі