Місто

​Компанії «Фаворит» – 25 років. Шлях від виробництва вершкового масла до будівництва багатоповерхівок

26 February 2019, 14:39

На початку 1994 року в Житомирі родина Розенблат заснувала компанію «Фаворит». Тоді у штаті були кілька родичів, а офіс розміщувався у звичайній двокімнатній квартирі на вулиці Лесі Українки. 26 лютого 1994 року компанія уклала свою першу велику угоду. Відтоді День народження у «Фавориті» святкують саме цього дня. За 25 років компанія розрослася до сотень співробітників, які працюють над молочним, будівельним та аграрним напрямами.

Галіївський маслозавод, ЖК «Фаворит», «Фаворит ОПТ», «Фаворит Девелопмент Компані» – ці назви уособлюють у собі якість, надійність та репутацію, які Розенблати плекали чверть століття.

Про шлях, який пройшов «Фаворит» за ці роки, розповідають співзасновники компанії – Борислав Розенблат, Олена Розенблат та Жанна Розенблат.

«Рівно 25 років тому разом з батьком – Соломоном Розенблатом та зі своїм другом утрьох зареєстрували компанію «Фаворит». Спочатку займалися продажем різних товарів із-за кордону, але через два роки прийшли до того, що майбутнє – це виробництво, – ділитися Борислав Розенблат. – На орендованих майданчиках колишніх заводів почали виготовляти молочну продукцію. Одними з перших ми розпочали збір молока в населення та переробляти його, тим самим, дали нове життя майже збанкрутілим підприємствам. У якийсь період у нас з’явилися проблеми з постачанням цукру для виготовлення згущеного молока, тоді на аукціоні придбали Корецький цукровий завод. Після чого зайнялися розвитком аграрного напрямку, створивши «Фаворит- Агро». А вже у 2000-их батько вирішив повернутися до будівництва і почав зводити центр «Алюмім» в Зарічанах і дав поштовх будівельній галузі. Споруда викликала фурор. Відтоді «Фаворит» став символом якості та сучасності».



Соломон Розенблат на відкритті Центру Ор Авнер

До розвитку родинної справи наприкінці 90-их долучилася й Олена Розенблат, яка згодом очолила аграрний напрямок.

«На сімейній нараді вирішили, що кожен напрямок має курувати окрема людина і нести відповідальність за прийняття рішень. Так я почала розвивати сільське господарство. Розвивалася, вчилася, робила помилки, шукала виходи», – коментує Олена Розенблат.



Олена Розенблат

Після того, як у 2014-му році Борислава Розенблата обрали народним депутатом до Верховної Ради, будівельний бізнес компанії «Фаворит» взяла на себе також Олена Розенблат.

«До недавнього часу, можливо й зараз, ми були єдиною місцевою компанією, яка займається будівництвом житлових багатоповерхівок у Житомирі. На сьогодні ми вже збудували та ввели в експлуатацію три будинки та продовжуємо зводити четверту багатоповерхівку. За ці роки нам вдалося закріпити за собою статус найкращого житла, бо завжди прагнемо досконалості. Хочемо, аби люди мали найкращі та найкомфортніші умови проживання, – продовжує Олена Розенблат. – Окрім цього, займаємося будівництвом та реконструкцією будівель різної складності у різних містах країни».

Для багатьох житомирян «Фаворит» відомий якраз завдяки житловому комплексу в районі вулиць Вітрука-Івана Сльоти.



ЖК "Фаворит"

Але якщо для одних «Фаворит» – це комфортне житло, то для інших – якісна молочна продукція. Про цей напрям компанії розповідає Жанна Розенблат.

«Я за спеціальністю будівельник, але на початку 90-их усім було дуже важко, усі, хто працював на великих підприємствах не отримували зарплати по півроку і більше. Ми розуміли, що потрібно заробляти гроші, тож зайнялися молочним бізнесом. Тоді я не могла залишатися осторонь і змінила спеціалізацію та пішла працювати у торговий відділ своєї компанії. Займалась реалізацією продукції Галіївського маслозаду, потім додалося ще два заводи. Був час, коли ми були лідерами з експорту вершкового масла, але через кризу були змушені переорієнтуватися на внутрішній ринок, – згадує Жанна Розенблат. – У бізнесі завжди важко. Молочний бізнес – це той випадок, коли неможливо розслабитися навіть на хвилину. Це продукція, яка швидко псується. Не маємо права підвести своїх партнерів, потрібна забезпечити збір молока, його перероблення. Продовжуємо розвивати, виходили на нові ринки збуту, наша продукція має попит і ми пишаємося, що виготовляємо якісну, смачну і популярну «молочку», а це: вершкове масло, шоколадне масло, згущене молоко, сухе молоко.



Продукція ТМ "Фаворит" Галіївка

Озираючись на 25-річний досвід роботи компанії «Фаворит», серед основних секретів успіху співзасновники називають сімейні цінності, злагоджену роботу колективу та постійне прагнення рухатися вперед.

«99% ефективності та результативності компанії – це люди. Я вдячна тим, хто впродовж цих 25 років з нами. Це саме ті, хто цінує, розуміє і підтримує», - зауважує Жанна Розенблат.

«У часи коли ми починали, з’являлося багато компаній, але з часом майже нікого з них не залишилося, в силу різних причин. Я думаю, що секрет компанії «Фаворит» – у нашій сім’ї, нашому вихованні. Задача №1 – утримати та примножити. Ми не зупиняємося на досягнутому, йдемо вперед, у ногу з часом, приймаючи виклики сьогодення», – додає Олена Розенблат.

У компанії ходить легенда, що фірма отримала свою назву на честь назви книги, що стояла вдома у Соломона Розенблата на полиці. Яку першу книжку взяли з-поміж інших - таку назву отримала створена компанія. «Фаворит».

25 років компанія створює робочі місця, виробляє смачну продукцію, розвивається та будує сучасне житло і стежить за якістю – у полях, у цехах і на будмайданчиках.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Фаворит Розенблат  
Матеріали по темі