Суспільство

Завдяки допомозі Міжнародного благодійного фонду в Житомирській області побачили світ 207 малюків, які могли не народитися

26 February 2019, 16:17

За 2018 рік завдяки програмам підтримки жінок Міжнародного благодійного фонду «Місія в Україну» у Житомирській області побачили світ 207 малюків.

Про це 26 лютого Житомир.info повідомила менеджер по зв’язках із громадськістю МБФ «Місія в Україну» у Житомирській області Тетяна Грасюк.

За даними фонду, минулого року програмою ризикованої поведінки (профілактика абортів, хвороб, що передаються статевим шляхом, тютюно-, алко- та нарко- залежностей) у Житомирі та області були охоплені 13,5 тисячі студентів, батьків школярів та молодих людей. Більше 80% молоді змінили ставлення до аборту та стосунків до шлюбу, - переконують волонтери.

«За рік 962 дитини з інвалідністю та члени їх родин отримали різні види медичної, реабілітаційної або гуманітарної допомоги, 246 дітей пройшли курс професійної медико-соціальної реабілітації (більше половини – це діти із районів Житомирської області)», - інформує «Місія в Україну».

Завдяки фізичній реабілітації 5 дітей області навчилися сидіти, 11 - повзати, 14 - ходити. Завдяки програмам занять з дошкільнятами 31 дитина з інвалідністю здобула необхідні навички та знання для навчання в дитячих садках та школах та приєдналися до дитячих колективів. У літніх оздоровчих таборах «Місія…» оздоровила 105 дітей та 84 дорослих з Житомирської області.

«240 волонтерів присвятили майже 21000 годин свого часу на допомогу дітям та батькам з потребуючих родин», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, завдяки різносторонній допомозі співробітників «Місії…» за 9 місяців 2018 року 144 жительки Житомирської області обрали зберегти вагітність.

«Наша підтримка як психологічна на початку вагітності, так і матеріальна до півторарічного віку дитини. Консультант-психолог допомагає жінкам, які до нас звертаються, побачити виходи з ситуації. Жінка має знати, що, крім аборту, вона може зробити це, це і це, і практично кожна з них приймає рішення зберегти вагітність», - розповідала у вересні 2018 року Тетяна Грасюк.

У 2013 Міжнародний фонд «Місія в Україну» відсвяткував своє 15-річчя.

Як повідомляв Житомир.info, на початок 2019 року в житомирських школах нараховувався 141 клас з інклюзією, де навчалися 211 учнів з особливими освітніми потребами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Місія в Україну фонд дитина новонароджений благодійність  
Матеріали по темі