Місто

​Влада Житомира збирається подарувати однокімнатні квартири сім’ям двох загиблих бійців

26 February 2019, 18:00

Робоча група Житомирської міськради рекомендувала безоплатно передати квартири сім’ям двох загиблих учасників бойових дій - Віталія Ступака та Дмитра Рудя.

Про це у фейсбук 26 лютого написав мер Житомира Сергій Сухормлин.

«Забезпечення житлом родини військових, які загинули, захищаючи нашу країну від агресора, одне з першочергових завдань, яке перед нами стоїть. Сьогодні члени робочої групи рекомендували передати ще дві квартири для сімей загиблих учасників бойових дій. Мова йде про родини військовослужбовців Віталія Ступака та Дмитра Рудя. У Віталія залишилася молода дружина і малолітня донька. У Дмитра – сестра Анастасія», - написав міський голова 26 лютого і додав: ці питання розглянуть депутати Житомирської міської ради.

У проекті рішення сесії Житомирської міськради «Про безоплатну передачу у власність квартир у місті Житомирі», яке 26 лютого опублікували на сайті мерії, йдеться про дві однокімнатні квартири на різних вулицях, щоправда, без указання прізвищ та назв вулиць. Одна квартира площею 32,2 кв. м передається сім’ї з двох осіб загиблого учасника бойових дій, смерть якого пов’язана з виконанням обов’язків військової служби (вочевидь, мова йде про Віталія Ступака). Іншу, невпорядковану квартиру площею 34,7 кв. м, збираються передати «безоплатно у власність особі з числа дітей, позбавлених батьківського піклування» (сестрі Дмитра Рудя).

Нагадаємо, в листопаді 2018 наймолодшого загиблого житомирського матроса-сироту Дмитра Рудя відзначили орденом «За мужність». 30 січня 2019 на фасаді житомирської школи №20 відкрили меморіальні дошки морпіху Дмитру Рудю та снайперу 95-ї бригади Валентину Ковальському. Дошку учаснику АТО Віталію Ступаку на фасаді житомирського ліцею відкрили у вересні 2017.

Як повідомляв Житомир.info, позачергову сесію Житомирської міськради скликають на ранок 27 лютого.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: квартира Сухомлин боєць загиблий Рудь Ступак  
Матеріали по темі