Місто

​Житомирська влада хоче виділити ще одну земельну ділянку для будівництва житла для прикордонників

26 February 2019, 20:00

Питання будівництва багатоповерхівки на Кибальчича, яке вже кілька разів піднімалось на сесіях Житомирської міської ради, вкотре обговорювали на засіданні депутатської комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Кількадесят місцевих мешканців 26 лютого звернулись до депутатів із вимогою пояснити, як саме відбуватиметься будівництво житла для прикордонників, оскільки люди занепокоєні.


«Прикордонники повинні мати житло. Але не за рахунок погіршення трьох будинків і дітей Польової. А якщо діти на Польовій не потрібні, то давайте їх геноцидом в табір, бо вони тільки і ходять по кладовищах», - обурюється одна з місцевих мешканок.

Депутат міської ради Олександр Черняхович пояснює, саме через обурення місцевих мешканців представники Держприкордонслужби готові відмовитись від будівництва двох будинків. Щоправда, не повністю. На місці одного із будинків дійсно буде побудований дитячий майданчик, натомість для будівництва другої багатоповерхівки виділять ще одну земельну ділянку.

«В проекті прикордонників зараз є два будинки і є вся проектна документація, всі дозвільні документи для того, щоб вони почали будівництво. Але є питання в мешканців по прибудинковій території, є певні незадоволення. Ми знайшли компроміс з прикордонниками, вони погодились змістити одну секцію будинку, не будувати її зовсім. Ми для цієї секції виділяємо ще одну земельну ділянку. Тоді замість двох будинків вони будують один. Виготовляють нову проектну документацію і вже на новій земельній ділянці створюють другу свою секцію. На тій ділянці, де вона повинна була бути спочатку, будуть будувати дитячий майданчик. Письмових гарантій цього поки немає, але є рекомендації комісії, які будуть звучати на сесії. Ми виділяємо з умовами і рекомендаціями, які я озвучив. Прикордонники вже про це знають, вони попередньо вже дали згоду на це, і отакий консенсус ми знайшли між мешканцями і прикордонниками», - каже депутат Житомирської міської ради Олександр Черняхович.

Такі рекомендації депутатської комісії представлять на розгляд депутатів на сесії.

Нагадаємо, влада Житомира хоче виділити прикордонникам ще 0,2 га землі на Польовій, щоб змістити майбутню багатоповерхівку

Як повідомляв Житомир.info, 7 грудня 2018 року на сесію міської ради прийшли жителі нижньої Польової із заявою, що для будівництва двохпід’їздного 10-поверхового будинку планується знесення зелених насаджень та забудова прибудинкової території будинку по вул. Космонавтів, 44. Мер пообіцяв створити комісію і розібратися з цим питанням.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вул. Кибальчича комісія Черняхович Держприкордонслужба  
Матеріали по темі