Місто

​Організатора фестивалю «Крила» у Житомирі підозрюють у неправомірній розтраті 24 тис. грн бюджетних коштів

27 February 2019, 17:58

Контрольно-аналітичний відділ Житомирської міської ради виявив ще понад 24 тисячі гривень на канцелярські товари та рекламні послуги у звіті організатора фестивалю «Крила», які не підтверджені ніякими фінансовими документами.

Про це на засіданні виконавчого комітету 27 лютого заявила начальник управління культури Ніна Рябенко.

За її словами, раніше організатора фестивалю Максима Козловця вже звинувачували у подібному. Це стосувалося закупівлі бензину для байк-шоу на фестивалі. Однак у цьому випадку кошти були повернені.


«Було створено по діяльності цього фестивалю робочу групу, яка мала два засідання. І після другого засідання робоча група проголосувала за те, щоб управління культури звернулося до міського голови стосовно створення комісії на перевірку і звернутися до контрольно-аналітичного відділу міської ради, щоб перевірити діяльність громадської організації і втілення цього проекту. За результатами перевірки було виявлено, що у період з 13 по 27 грудня 2018 року керівником ГО «Зерно» не було вжито жодних заходів щодо повернення не використаного на заході бензину марки А-92. Такі дії були вжиті лише після заслуховування його звіту на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради, а саме 28 грудня. Кошти у сумі 20 тисяч 745 гривень надійшли на казначейський рахунок на підставі платіжного доручення. Перевіркою також не підтверджене цільове використання коштів у сумі 24 тисяч 768 гривень, передбачених на придбання канцелярських товарів та рекламні послуги. Враховуючи встановленні перевіркою недоліки та порушення, управлінням культури Житомирської міської ради було складено та направлено лист з повідомленням на голову громадської організації «Зерно» з вимогою повернути до місцевого бюджету ці кошти», - розповідає начальник управління культури Житомирської міської ради Ніна Рябенко.

«Він нам доповідав на комісії, що пальне знаходиться у сховищі, що воно є. Він повернув це пальне, випив чи куди його дів? А зараз він повернув кошти, хай би показав, де», - додає член виконавчого комітету Житомирської міської ради Наталя Волинець.

Після озвучення висновків контрольно-аналітичного відділу до керівника управління культури посипалося безліч питать з боку членів виконкому. Зокрема, вони цікавилися, чому досі матеріали не передали правоохоронним органам.

«Те, що він повернув, не дає висновок, що він не скоїв, він скоїв, і ми це виявили, і по цьому потрібно робити якісь висновки: порушувати кримінальну справу чи відмовляти у порушенні кримінальної справи. Але склад злочину був, і нехай правоохоронні органи приймуть рішення згідно статті 97 КПК», - говорить член виконавчого комітету Житомирської міської ради Олександр Таргонський.

З такою думкою погодилися більшість членів виконкому.

Натомість заступник Житомирського міського голови Вікторія Краснопір пояснила, що до правоохоронців по факту порушень не звернулися, адже мали проінформувати про порушення самого організатора фестивалю. За її словами, це вже зроблено, й надалі усі результати перевірки будуть направлені до правоохоронних органів.

«Ми чекати не будемо, сьогодні проінформували про результати компетентної перевірки відповідного виконавчого органу, і далі матеріали ми передаємо до правоохоронних органів, не чекаючи Козловця. Однак ми мали вчинити дії відповідно до того акту, який складений. А саме: рекомендованим листом поінформувати його, щоб він повернув кошти згідно проведеної нашої перевірки, а правоохоронні органи будуть вчиняти свої дії в межах своїх повноважень», - пояснює заступник Житомирського міського голови Вікторія Краснопір.

Після обговорення члени виконавчого комітету вирішили на наступному засіданні знову заслухати звіт робочої групи, яка вивчала питання фестивалю «Крила», а також інформацію стосовно звернення до поліції.

Нагадаємо, 19 грудня 2018 року на засіданні виконкому організатор фестивалю «Крила» Максим Козловець звітував про витрати та зібрані кошти. Тоді його звіт викликав обурення членів виконкому, які створили робочу групу, щоб розібратися, куди ж пішли кошти, які виділялися з міського бюджету на проведення благодійного фестивалю.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2018 року ГО «Молодіжна організація «Зерно» стала одним із переможців конкурсу грантів: їй планували виділити 153 тисячі бюджетних гривень на реалізацію в Житомирі заходу «Благодійний розважально-музичний фестиваль «Крила». 21 березня члени виконкому затвердили проект рішення про виділення грошей з бюджету на заходи громадських організацій. Фестиваль «Крила», на якому зібрали 11 482 гривні на реставрацію літака ТУ-104 в житомирському парку культури та відпочинку, відбувся 12 травня 2018 року. Улітку його організатор Максим Козловець подав на бюджет участі проект «Реставрація літака. Проект «Крила» та у жовтні 2018 апелював до Коордради щодо відміни голосів за «скандальні» проекти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Крила Козловець розтрата шахрайство звіт перевірка виконком  
Матеріали по темі