Політика

​У Житомирі поліція та спостерігачі ОПОРИ виявили пошкоджені білборди кандидатів у президенти

28 February 2019, 14:00

27 лютого в Житомирі поліцейські розпочали відповідні перевірки за виявленими фактами, які стосувались імовірних порушень виборчого законодавства. Мова йде про пошкодження виборчої агітації на 17 білбордах на Корбутівці та в районі залізничного вокзалу.

Про це 28 лютого повідомила прес-служба ГУНП в Житомирській області.

«До Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення про виявлення пошкоджень передвиборчої агітації кількох кандидатів у президенти України на установлених білбордах у мікрорайоні Корбутівки. Під час перевірки поліцейські зафіксували 11 таких плакатів із наклеєними на них неналежними зображеннями. Цього ж дня патрульні поліцейські виявили аналогічні порушення на 6 білбордах з передвиборчою агітацією різних кандидатів у районі залізничного вокзалу у м. Житомирі. Обидва повідомлення належним чином зареєстровані, тривають відповідні перевірки», - повідомили в поліції.

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА в Житомирській області також інформує про зафіксовані 27 лютого пошкоджені агітаційні білборди та сітілайти кандидатів на пост президента Володимира Зеленського, Юлії Тимошенко та Олександра Вілкула.

«На агітаційні матеріали наклеїли наліпки із зображенням червоно-синього кольору, яке схоже на прапор Російської Федерації перекреслений лініями. Довірена особа кандидата Володимира Зеленського по ВО №62 (м. Житомир) Євген Яремчук розповів ОПОРІ, що про ситуацію знають і будуть писати заяву в поліцію. Пошкоджені і білборди Юлії Тимошенко. Довірена особа кандидатки у Житомирі Анжеліка Лабунська розповіла, що вже повідомили про такі випадки центральний офіс в Києві, щоб вони замінили ці пошкоджені білборди. Також наклеєні наліпки і на агітаційні плакати Олександра Вілкула», - розповіли в ОПОРІ.

Згідно з чинним законодавством такі дії можуть бути кваліфіковані правоохоронними органами як хуліганство за ст. 296 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 27 лютого у центрі Житомира майже десяток рекламних сітілайтів з агітаційними матеріалами кандидата в президенти Володимира Зеленського заклеїли російською символікою.

Як повідомляв Житомир.info, Центральна виборча комісія зареєструвала 44 кандидати в президенти на виборах 31 березня 2019 року та відмовила у реєстрації 47 особам.

20 лютого координатор громадянської мережі ОПОРА у Житомирській області розповідав, що наразі найпоширенішим порушенням є агітація без вихідних даних, а заступник начальника ГУНП інформував про виявлення 39 фактів, пов’язаних з можливим порушенням виборчого законодавства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: агітація білборд вибори ОПОРА поліція ГУНП  
Матеріали по темі