Влада

Між районами Житомирської області розділять 10,5 млн грн на оздоровлення дітей у місцевих таборах

28 February 2019, 14:00

У 2019 році на оздоровлення та відпочинок дітей-пільговиків категорій з обласного бюджету спрямують 10,5 млн грн.

Про це 27 лютого у фейсбук повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на виступ директора департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА Юрія Прокопця під час обласного штабу щодо підготовки та організації оздоровлення та відпочинку дітей.

«Відповідну програму затвердили депутати під час останньої сесії 2018 року. Цього року є зміни у порядку використання коштів. 10,5 млн грн, які передбачені на оздоровлення дітей за рахунок обласного бюджету, відтепер ми передаємо на районні бюджети. Ці кошти будуть використовуватися виключно на заклади, які працюють на Житомирщині», - сказав Юрій Прокопець, зауваживши, що райони та ОТГ можуть передбачити кошти для оздоровлення дітей у закладах інших регіонів.

За даними ОДА, розподіл коштів залежить від кількості пільгової категорії дітей, які є в кожному районі. Загалом в області щороку оздоровлюються близько 40 тисяч дітей пільгових категорій.

«Маємо визначитись із закладами, які матимуть право оздоровлювати дітей на території області. Вони мають пройти сертифікацію – мати дозвіл обласних управлінь Держпродспоживслужби, Держпромнагляду та ДСНС. Лише тоді заклади матимуть право оздоровлювати дітей за обласні кошти», - цитує прес-служба директора департаменту.

Заклади мають бути підготовлені та вчасно подати пропозиції щодо вартості путівки. Ці пропозиції перевіряються та виносяться на обласну сесію для затвердження. Кожна людина має право самостійно обрати заклад, який пройшов сертифікацію і в якому затверджено вартість путівки, – завважив Юрій Прокопець.

Участь у засіданні взяли директори дитячих оздоровчих закладів області.

Нагадаємо, зміни у програму оздоровлення депутати області підтримали 4 лютого 2019 на комісії з питань бюджету і комунальної власності. Якщо раніше проводилися тендери на придбання путівок, то з 2019 року це субвенція районам та містам з обласного бюджету.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році в Житомирській області працювало 11 оздоровчих таборів – на 3 менше, ніж рік тому. Фахівці вирахували, що за 1 зміну в дитячих закладах оздоровлення Житомирської області середній показник оздоровлення склав 78%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: оздоровлення путівка табір ОДА Прокопець  
Матеріали по темі