Місто

До лікарні звернулися 11 учнів житомирської школи, хворих на кишкові розлади, чотирьох госпіталізували

1 March 2019, 11:17

Четверо учнів загальноосвітньої школи №28 м. Житомира, де 28 лютого зареєстровані випадки гастроентероколіту, перебувають на стаціонарному лікуванні.

Про це 1 березня під час позачергового засідання міської комісії ТЕБ і НС поінформував директор комунального підприємства «Дитяча лікарня імені В.Й. Башек» Володимир Галайба, – повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

«Станом на 1 березня до лікарні зі скаргами, пов’язаними із розладами травлення, звернулися 11 дітей, 4 з яких проходять лікування у стаціонарі, інші – лікуються амбулаторно. Стан хворих оцінюється як стан середньої важкості», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з метою виявлення причин та умов, що призвели до захворювань учнів, 28 лютого експертами Держпродспоживслужби та Лабораторного центру перевірено харчоблок їдальні з відбором 11 проб харчових продуктів, 2 проб продовольчої сировини, 5 проб питної води, 30 проб змивів, зроблено бактеріологічне обстеження 8 працівників їдальні.

«За попередніми висновками фахівців Держпродспоживслужби та Лабораторного центру, у навчальному закладі затверджене примірне меню дотримується. Продукти, що завозяться постачальниками, пройшли тендерні закупівлі та відбір. На всі продукти представлені документи, що засвідчують їх якість та безпечність. На харчоблоці працює 8 осіб, які пройшли своєчасно та у повному обсязі медичний огляд», – пише прес-служба.

Наразі в ЗОШ №28 проведено заключну дезінфекцію в їдальні та місцях загального користування. Висновки за результатами бактеріологічних та вірусологічних досліджень очікуються через 5 днів.

Також, у зв’язку з випадками гастроентероколіту та згідно з рішенням комісії з ТЕБ і НС, у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №28 м. Житомира імені гетьмана І.Виговського з 1 березня на 7 днів призупинено освітній процес.

Нагадаємо, що, оскільки з 8 по 10 березня – вихідні, то карантин для учнів школи №28 триватиме фактично 10 днів: діти підуть до школи 11 березня.

Як повідомляв Житомир.info, 28 лютого 2019 року стало відомо про кишкові розлади в учнів різних класів школи №28 на Крошні, через що батьки почали забирати дітей. Попередньо симптоми схожі на такі, які спричиняє ротавірус.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: інфекція школа ротавірус  
Матеріали по темі