Фоторепортаж

Балконна «естетика» фасадів багатоповерхівок у центрі Житомира. Фоторепортаж

1 March 2019, 16:44

Мінрегіон змінив будівельні норми і дозволив з 1 жовтня 2018 року скління балконів та лоджій вище 3-го поверху при проектуванні нових та реконструкції існуючих житлових будинків.

«Сьогодні відповідно до діючих норм при проектуванні та будівництві багатоповерхівок не допускається скління балконів. Тому жителі потім роблять це самостійно. Таке самовільне скління псує зовнішній вигляд будівель і взагалі наших міст. Часто окрім цього, вони ще й розширюють площі балконів, перетворюючи їх на жахливі прибудови. І це вже питання безпеки людей, які проживають в таких будинках чи проходять повз них. Ми переглянули цю норму і у нових змінах в ДБН ввели можливість скління балконів при проектуванні», - коментував зміни заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Відповідно до нових змін, скління балконів або лоджій з шириною не менше 1,2 м дозволяється виконувати, якщо площа скління становить не менше 50% від площі зовнішніх стін балконів, а вікна влаштовуються з сумарною шириною не менше 1,2 метрів і відчиняються на бік балкона.

За словами Лева Парцхаладзе, така норма запобігатиме самовільному склінню балконів, покращить зовнішню естетику будинків та дозволить розширити можливості пожежної безпеки жителів.

Втім, на зовнішню естетику будинків, яки розташовані в центрі Житомира, вже давно ніхто не зважає. Як виглядають фасади з балконами, які квартировласники засклили на власний смак – дивіться у фоторепортажі.

Нагадаємо, в жовтні 2017 року Житомир.info робив фоторепортаж про старовинні балкони у центрі міста. Про літні прикраси житомирських балконів дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: балкон ДБН  
Матеріали по темі