Місто

У Житомирі робоча група з'ясовувала, чи ведеться будівництво по вулиці Хлібній, 22-б

4 March 2019, 19:55

У Житомирі 4 березня відбулося виїзне засідання робочої групи, яка вивчає питанням щодо початку будівництва по вулиці Хлібній, 22-б. Члени робочої групи мали перевірити, чи здійснюються на земельній ділянці будівельні роботи. На даний момент забудовник має документи тільки на проведення підготовчих робіт. При виявленні порушень, їх можуть зупинити.

У прес-центрі Житомирської міської ради члени робочої групи звернули увагу на техніку та кілька десятків забитих паль, які з'явилися на території забудови.


«Користуючись логікою, якщо там забиті палі і проект вже знаходиться на експертизі, то там відбуваються будівельні роботи», - стверджує депутат Житомирської міської ради Валерій Горб.

«В мене немає такої кваліфікації для того, щоб відрізнити чи відбуваються будівельні роботи, чи підготовчі. З однієї сторони, коли ми приїхали там крім техніки для занурення паль, більше нічого немає, будівництва немає, людей немає», - каже депутат Житомирської міської ради Юрій Мойсеєв.

Однак представник управління архітектурного-будівельного контролю Житомирської міської ради пояснює, що це можуть бути лише випробувальні палі. Вони потрібні для того, аби у майбутньому визначити найкращий тип фундаменту для будівництва.

«Є ще одна ремарка. Для проектування, для того, щоб проектувати будинок є таке поняття, як випробувальні палі. Вони потрібні для того, щоб розуміти, який фундамент потрібно спроектувати», - пояснює в. о. начальника управління архітектурно-будівельного контролю Житомирської міської ради Олександр Магдюк.

Голова робочої групи розповідає, що на цю територію постійно заїжджає техніка, з однієї сторони вона вдень не огороджена, і навіть, траплялися випадки, коли на ділянку забігали діти.

«До цього часу кожен день працювали механізми, які знаходяться на даній земельній ділянці. Цими механізмами були крани, автомобілі, які привозили палі. А на сьогоднішній день ви побачили, що ні крана немає, тільки стоїть одна техніка, яку не можна швидко вивезти. Вчора я отримав повідомлення від мами, що діти забігли на цю ділянку, ділянка була відкрита. До цього вона була закрита, а тепер знов відкрита. А це говорить про те, що техніка не може розвернутись, і вони розгородили її для того, щоб можна було маневрувати. Ділянка по своїй площі дійсно маленька. Будинок розмістити можна було б, але інфраструктура, яка біля будинку, не можна розмістити. Тому я рахую, що це порушення і ми будемо відстоювати. Я думаю, що будівництво буде зупинено і земельна ділянка передасться або на потреби дитячо-юнацької спортивної школи з футболу «Полісся», або частково для дитячо-юнацької спортивної школи №2 з гімнастики», - розповідає депутат Житомирської міської ради, голова робочої групи Валерій Шевчук.

На засіданні був присутній і представник забудовника. Він наголосив: будівельні роботи на ділянці не проводяться.

«Я вас запевняю, що на сьогоднішній день не проводяться ніякі будівельні роботи. Все в рамках діючого повідомлення про початок підготовчого періоду. Те, що ділянка на денний період загороджена сигнальною стрічкою, то там люди стоять по периметру і нікого не пускають на ділянку, це факт. Тобто на територію ділянки можна попасти тільки через парадний вхід. Під випробування були забиті палі для того, щоб проектанти знали, які типи фундаментів використовувати на даній земельній ділянці. Все, ніякого порушення немає», - говорить співзасновник ТОВ «Артхаус Полісся» Андрій Добжанський.

Остаточне рішення має надати управління архітектурно-будівельного контролю на наступному засіданні робочої групи.

Нагадаємо, 5 лютого 2019 під час конфлікту на майбутньому будівельному майданчику представник забудовника розповідав, що біля стадіону «Спартак» планують будувати торгово-офісний центр з вбудованими житловими приміщеннями на верхніх поверхах.

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2019 Житомирська міська рада вирішила припинити право користування ФОП Литвиненко В.В. земельною ділянкою на вул.Хлібна, 22-б біля стадіону «Спартак» за заявою директора ДЮСШ: відповідне рішення сесії, яке ухвалили 18 грудня 2018 року, опублікували на сайті міської ради 11 січня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Шевчук Мойсеєв Магдюк робоча група забудовник Хлібна Добжанський  
Матеріали по темі