Суспільство

Курсанти з Одеської Військової академії проходять курс інтенсивної підготовки на полігоні під Житомиром

6 March 2019, 17:01

Стрільби із різних видів озброєння, тактичні заняття, ознайомлення із новітніми зразками техніки, які нині є на озброєнні у Збройних силах України - усе це далеко не повний перелік того, чим впродовж кількох тижнів займаються курсанти випускного курсу спеціалізації «Управління діями підрозділів Десантно-штурмових військ» Одеської Військової академії на полігоні 199-го навчального центру Десантно-штурмових військ, які в майбутньому будуть командувати десантно-штурмовими, парашутно-десантними та аеромобільними взводами. Майже півсотні майбутніх офіцерів наполегливо відточують майстерність у визначенні дальності до цілі, навчаються усім тонкощам роботи із військовою технікою та вправляються у стрільбах із усіх видів озброєння. Дехто із цих молодих людей має за плечима безцінний бойовий досвід, здобутий на сході України у боях із агресором.

«До вступу у військову академію, я проходив службу в 79-й Десантно-штурмовій бригаді, брав участь у різноманітних боях: бої за Красний Лиман, бої за Донецький аеропорт. Був поранений під Зеленопіллям. Після поранення повернувся в зону АТО, і товариш запропонував мені вступити у Військову академію», - розповідає курсант Військової академії (м. Одеса) Валентин Собіпан.


До підготовки військовослужбовці ставляться серйозно, оскільки набуті вміння та навички можуть знадобитись вже не в навчальних умовах.

«Практична підготовка у нас різна. Ми проходимо і стрільбу з різноманітного озброєння, вчора стріляли з усього озброєння, яке є в ДШВ, з різноманітної бойової техніки, проходили водіння техніки, проходили різні тактичні і психологічні смуги перешкод, була в нас обкатка танком, увесь наступний тиждень у нас буде коригування артилерії. Загалом усе, що повинен вміти майбутній офіцер», - каже курсант Військової академії (м. Одеса) Валентин Собіпан.

«Зараз дуже інтенсивна підготовка, йдуть напружені дні. Багато чого проходимо, чого ми ще не бачили. Тобто, йде навантаження фізичне», - каже курсант Військової академії (м. Одеса) Ярослав Нейверт.

Військовики додають: у ході навчань кожен із них стане таким собі універсальним солдатом, який знає кожен процес і готовий не просто словом, але й власним прикладом показувати підлеглим, як діяти у тій чи іншій ситуації.

«Щоб щось особовому складу говорити, то треба і самому щось знати», - переконаний курсант Військової академії (м. Одеса) Ярослав Нейверт.

Навчання курсантів з Одещини проводять досвідчені інструктори 199-го навчального центру ДШВ, які так само не на словах знають, наскільки важливою є підготовка офіцера та бойового командира.

«Курсанти постійно проходять стажування у військових частинах. Вони щорічно проходять навчальні збори та стажування у військових частинах. На даному навчальному зборі курсанти показали доволі високий рівень знань та вмінь. Курсанти, які мають бойовий досвід, звісно, мають кращий рівень підготовки за рахунок того, що вони вже психологічно більш готові до тих завдань, які будуть поставлені перед ними у військах», - каже начальник відділення бойової підготовки 95-ї Десантно-штурмової бригади Євген Шаматалюк.

Навчальні збори курсантів Одеської Військової академії триватимуть ще тиждень, після того вони повернуться до навчальних аудиторій, а згодом продовжать службу в Збройних силах України.

Нагадаємо, 26 лютого 2019 року прес-служба Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ повідомила, що у Житомирі розпочалася посилена підготовка майбутніх офіцерів ДШВ Військової академії м. Одеса.

Як повідомляв Житомир.info, 21 листопада 2018 року на полігоні під Житомиром розпочались тактичні навчання ДШВ, на які приїхав президент Петро Порошенко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: полігон ДШВ курсант військовий навчання тренування  
Матеріали по темі