Влада

Житомирщина зараз має всі можливості стати східним хабом між багатьма областями України і Білоруссю, - віце-прем’єр

7 March 2019, 15:15

Унікальність кожної людини і кожного регіону сьогодні ставиться першим пріоритетом держави, сьогодні основне завдання, яке декларує президент України, – можливість нашої держави бути регіональним лідером серед Східноєвропейських країн. Це амбітне і досяжне завдання.

Про це 6 березня на Раді регіонального розвитку у Бердичеві наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко – інформує прес-служба віце-прем’єра.

«З реформою децентралізації, яка успішно розпочалася 2014 року, ми передали на місця фінанси і повноваження. Утворено вже 882 об’єднані територіальні громади, щороку зростають місцеві бюджети, розбудовується інфраструктура, зростає відповідальність на місцях. Сьогодні наша мета: Україна – регіональний лідер і першими кроками на цьому шляху має стати розвиток сільських територій, НОП і сільської медицини, залучення інвестицій, розвиток дорожньої інфраструктури та логістики», – зазначив Геннадій Зубко.

Серед пріоритетних напрямків розвитку області, урядовець також назвав питання безпеки на вулицях, розвиток ІТ-напрямку і туризму.

«Житомирщина зараз має всі можливості стати східним хабом між багатьма областями України і Білоруссю. І цим потрібно скористатися у напрямку розбудови логістики, залучення інвестицій, відновлювальної енергетики так, щоб сьогодні Бердичів став справжнім логістичним вузлом між північчю і заходом України. Наша держава рухається до Європейського Союзу. Це ціль номер один, за якою у наступні 5 років ми маємо увійти до асоційованого членства у ЄС. Друге важливе питання – це захист держави. А Бердичеву, як мілітарному місту, це питання є дуже зрозумілим», – відзначив він.

Геннадій Зубко подякував бійцям, які першими з Бердичева направилися на схід країни захищати незалежність, а також вручив сину учасника бойових дій на Світлодарській дузі Олексія Єфімова, медаль «Захисник Вітчизни», якою Указом президента нагороджений його батько.

«Вони ще сьогодні відстоюють незалежність на сході. І я всім їм хочу подякувати, бо коли ми говоримо про реформи, то ми знаємо, що вони на передовій роблять усе, щоб ми могли їх тут успішно втілювати», – підкреслив урядовець.

Як повідомляв Житомир.info, результати Всеукраїнського соціологічного дослідження «Децентралізація та реформа місцевого самоврядування серед населення України та об’єднаних тергромад» показали, що найбільш очікуваними результатами від реформи є поліпшення якості та доступності послуг: покращення добробуту громад відчули 49% громадян України, а зменшення корупції — 47%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зубко Бердичів децентралізація  
Матеріали по темі