Економіка

Пенсіонери Житомирської області почали отримувати «живі» гроші для оплати «комуналки»

7 March 2019, 16:11

Пенсіонери Житомирської області першими отримують субсидію у готівковій формі. Перші «живі» кошти для оплати комунальних рахунків за лютий почали нараховувати до пенсій з 4 березня. Наразі майже 23 тисячі пенсіонерів отримали готівку для оплати комунальних платежів.

За повідомленням головного управління Пенсійного фонду в Житомирській області, загалом у березні монетизовану субсидію отримають 86,5 тисяч пенсіонерів, - пише 7 березня прес-служба Житомирської ОДА.

«Наразі профінансували 41,2 млн грн на виплату житлових субсидій 22,6 тисячам пенсіонерів області. Нагадаємо, що «живі» гроші для оплати комунальних послуг ця категорія громадян отримує разом із пенсійними виплатами на банківську картку або листоноша приносить додому готівкою. Усі інші жителі області, котрі є отримувачами субсидію, вже з 12 березня у відділеннях Ощадбанку заберуть готівкою для оплати комунальних послуг за лютий. У березні монетизована субсидія чекатиме в Ощадбанку усіх тих, хто не є пенсіонером, у вигляді грошового переказу «Швидка копійка». З квітня надходитиме вже на картку, яку банк одразу видасть під час березневого візиту в Ощадбанк», - йдеться у повідомленні.

За інформацією департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА, станом на 7 лютого 2019 року житлову субсидію в області отримують 137,1 тисяч домогосподарств (28,9% домогосподарств області).

Нагадаємо, після 1 березня пенсіонери області мають отримувати більші пенсійні виплати. Адже завдяки осучасненню пенсій, розмір виплат має зрости на 17-20%.

Як повідомляв Житомир.info, з березня 2019 пенсіонерам Житомирської області монетизовані субсидії виплачуватимуть разом з пенсією, а середній розмір пенсій у 2018 році зріс на 179 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА пенсія кошти субсидія  
Матеріали по темі