Події

За добу на території Житомирської області вигоріло більше 25 га сухої трави

8 March 2019, 14:13

Аномально теплий лютий та початок березня, а також суха вітряна погода стали чинниками масового виникнення пожеж в екосистемах Житомирської області, спричинених недбалим ставленням людей до питань пожежної безпеки.

Про це 8 березня інформує прес-служба ДСНС у Житомирській області.

«Тільки за останню добу в області виникло 9 пожеж в екосистемах загальною площею 25,5 га. Горіла суха трава на землях запасу сільських рад, місцевих громад і на відкритій території. Найбільша кількість загорянь сталася в Коростенському районі. Зокрема, коростенські рятувальники за минулу добу здійснили 5 виїздів на гасіння сухостою, вогонь знищив суху траву на площі 17,5 га», - йдеться у повідомленні.

«Так, 7 березня о 19:40 до Служби порятунку «101» майже одночасно надійшло два повідомлення про загорання сухої трави в с. Кожухівка Коростенського району та в м. Коростень. На місці подій встановлено, що на відкритій території горить суха трава та чагарники. Вогонь вже дійшов до приватних житлових будинків. До прибуття бійців ДСНС громадяни намагалися загасити суху рослинність підручними засобами, проте їм це не вдалося. Силами рятувальників пожежі вдалося оперативно ліквідовати. Вогнеборці не допустили поширення загоряння на оселі. Ще велика за площею пожежа сухої рослинності – 4,5 га, спалахнула о 21:45 у с. Клочево Коростенського району. Про це рятувальників сповістили місцеві жителі. Відстань від вогню до їхніх будинків становила лише 5 м. Бійцям ДСНС вдалося запобігти збільшенню масштабів загоряння та оперативно ліквідували пожежу», - інформують у прес-службі.

Крім того коростенські рятувальники виїжджали на гасіння 2 пожеж сухої рослинності поблизу м. Коростень та с. Немирівка Коростенського району. В обох випадках вогнеборці оперативно прибули до місць виклику та загасили палаючий сухостій на загальній площі 4 га. Подальшого розповсюдження полум’я вони не допусти.

«Цієї ж доби рятувальники ще 4 рази виїжджали на гасіння сухої рослинності в Коростишівському, Любарському та Попільнянському районах. Попередньо встановлено, що в усіх випадках причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем невстановленою особою», - зазначають рятувальники.

Як повідомляв Житомир.info, за добу 1 березня вогнеборці Житомирської області ліквідували 10 загорянь сухої рослинності та сміття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа рятувальники вогонь суха трава  
Матеріали по темі