Місто

На гуляннях у Житомирі відтворюють цілий Сиропусний тиждень – з козацькими боями, частуваннями і спаленням Марени

10 March 2019, 15:16

У Житомирі проводжають зиму «залицянням до весни». А саме козацькими розвагами, піснями, частуваннями та театралізованими постановками. Такі народні гуляння влаштували у місцевому гідропарку.

Незважаючи на примхи погоди, людей зібралось чимало, й кожен може знайти собі ту локацію, де не буде часу сумувати. Адже можна долучитися до активностей: співань, танців, майстер-класів і, звичайно, – поласувати млинцями, варениками та випічкою з різними начинками. Надвечір на головній сцені свята буде виступати гурт «Чіп» із жартівливими українськими піснями. Яскравим фіналом Масляної традиційно стане спалення солом’яного символу зими Марени на дорослому пляжі. Триватимуть гуляння до 19 години, тому організатори запрошують усіх охочих до святкувань.


«Сьогодні ми справді проводжаємо зиму, вона не хоче відступати, погода змінювалась разів сім, і навіть сніг сипав, але ми всі на місці, житомиряни прийшли. У нас буде дуже цікаво, буде багато млинців, вареників, пиріжків. У нас сьогодні реконструкція масляного тижня. Зараз ми стоїмо біля понеділка, зустрічаємо радісно і музикою, і гостиною, українською хатою. Буде вівторок – залицяння. Буде середа, де зять приходить до тещі з млинцями. Четвер – козацькі бої. П’ятниця – теща до зятя приходить з млинцями. Субота і неділя – гуляння. Багато аматорських колективів, професійних колективів, запросили із Хорошева гурт «Чіп». На вечір будемо палити Марену на нашому пляжі. Сьогодні житомиряни зможуть поласувати смачним м’ясом, млинцями різних видів: з ікрою, м’ясом, сиром, цибулею. Різновидів з п’ятдесят, це точно. Дуже цікаво, весело, майстер-класів багато: танцювальних, народно-прикладного мистецтва, віршування, пісенні – на всі смаки», – розповідає начальник управління культури Житомирської міської ради Ніна Рябенко.

Як у Житомирі гуляють Масницю, також дивіться у фоторепортажі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Масляна Масниця Колодій свято святкування гідропарк  
Матеріали по темі