Влада

В Україні триває відбір підручників для 2-х класів нової української школи, які оцінюють за 24 критеріями

11 March 2019, 10:19

В Україні триває відбір підручників для 2-го класу нової української школи – їх вже оцінили експерти і зараз голосують вчителі.

Про це повідомляє сайт Міносвіти.

«До 10 березня вчителі мають визначити, за якими підручниками навчатимуться в 2019/2020 н. р. учні других класів НУШ. Цього року їм запропоновано на вибір 15 підручників з української мови та читання (у двох частинах), 14 варіантів з інтегрованого курсу «Я досліджую світ», 10 – з математики, 6 – з англійської мови та 8 – з інтегрованого курсу «Мистецтво», а також підручники для закладів з навчанням мовами національних меншин», - інформує сайт МОН.

Протягом трьох тижнів (з 25 лютого до 10 березня) педагоги знайомитимуться з фрагментами оригінал-макетів, які вже пройшли фахову експертизу, та мають обрати для своїх учнів найкращі.

«Цього року фахова експертиза підручників здійснювалася за новою процедурою, коли незалежні експерти оцінювали їх за визначеними критеріями – загалом 24 параметри. Насамперед контент підручників мав відповідати вимогам, закладеним в новому Державному стандарті, і тим програмам, що базуються на ньому. Експерти також оцінювали, чи відображений в підручниках інтегрований підхід до навчання, наскільки завдання зрозумілі та відповідають віковим особливостям учнів, сучасний дизайн тощо», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Вадим Карандій.

Після того, як вчителі оберуть підручники, вони мають внести їх назви з 4 до 10 березня в електронну Державну інформаційну систему освіти (ДІСО) http://diso.gov.ua/, яка встановлена у кожній школі. У такий спосіб буде враховано думку вчителів, бо саме вони мають працювати з підручниками і краще знають потреби своїх учнів, - зазначає сайт Міносвіти.

Ресурс, на якому розміщено бібліотеку підручників для 2-го класу, доступний для всіх, тож батьки теж можуть подивитись, що пропонують видавці шкільної літератури, – додає Вадим Карандій.

За даними міністерства, у 2019 році на друк підручників для 2-го, 6-го та 11-го класів передбачено 2 млн 350 тис. гривень з державного бюджету України. На конкурс для 6-го класу подано 21 комплект проектів підручників із 7 навчальних предметів, а на конкурс 11-го – 144 комплекти з 75 навчальних предметів, включаючи мови національних меншин.

Нагадаємо, в липні 2018 року житомирські школи замовили друк за державний кошт необхідної кількості підручників для перших класів за стандартами Нової української школи.

Як повідомляв Житомир.info, протягом вересня у першокласників НУШ тривав адаптаційний період – вони навчалися без підручників, не носили до школи важкі ранці та працювали найперше для вироблення правил класу та щоденних алгоритмів роботи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НУШ нова українська школа підручник  
Матеріали по темі