Влада

У Житомирі десантники-контрактники житимуть у казармах поліпшеного типу: з пральнею, душовою та кухнею

11 March 2019, 19:31

Військовики-контрактники 95-ї окремої десантно-штурмової бригади у Житомирі відтепер житимуть у новеньких гуртожитках. В чотирьох двоповерхових казармах поліпшеного типу мають розселитися близько 500 десантників. Втім, першим до помешкання запускають кота на прізвисько «Десантник», який одразу облюбовує ліжко.

Зрештою, про нові покої розповідає один із новоселів - Олександр Лєсков.

«Тут знаходяться наші кімнати, шафи на кожного військовослужбовця, постільна білизна, стіл для прийому їжі. Також, є душова у нас, де можна помитися, побритися і привести себе у нормальний вигляд»,- розповідає військовослужбовець 95-ї ДШБ Олександр Лєсков.


Раніше контрактникам доводилось жити у казармах на більш як півсотню ліжок. А от про власну кухню, душову, а тим паче пральню і годі було мріяти, - ділиться 21-річний десантник Микола.

«Ліжка з пружинами, тумбочка армійська, табурет - це всі меблі, які знаходяться в казармі. Шістдесят людей у нас живе в одному приміщенні. Те, що тут житиме 5 людей у кімнаті - це вже радує. Умови набагато кращі. Тут світліше, є своя кухня, в казармі такої можливості не було. Є душ, пральня, можна попратися і помитися нормально», - ділиться військовослужбовець 95-ї ДШБ Микола Шмаркатюк.

Реалізовується проект за державною програмою, тому на оглядини умов проживання десантників 11 березня приїхав президент України Петро Порошенко.

«Сплановано збудувати 184 гуртожитки. Це дозволить розмістити 23 тисячі воїнів-контрактників. Це буде в 21 області України. На сьогоднішній день по всій країні одночасно розгорнуто будівництво і на будівельних майданчиках триває реалізація важливого для ЗСУ проекту», - говорить президент України Петро Порошенко.

Також, у рамках робочого візиту Порошенко вручив десантникам-штурмовикам державні нагороди. З-поміж нагороджених – Віктор Недашківський, який отримав орден «За мужність» ІІІ ступеню.

«Я просто роблю свою роботу, а тут подарунок, як то кажуть, теж приємно. З 2015 року до сьогодні у зоні ООС, виконую бойові завдання зі своїм підрозділом. Зараз виконую обов’язки головного сержанта взводу», - каже військовослужбовець 95-ї ДШБ Віктор Недашківський.

Наостанок Глава держави подякував військовим за службу та мирне небо.

«Висловлюю щиру подяку воїнам десантникам 95-ї окремої ДШБ. Завдяки вам, завдяки нашій армії український народ може працюватиі змінювати країну. Слава воїнам 95-ї окремої ДШБ! Слава десантно-штурмовим військам ЗСУ! Слава Україні!», - звернувся до військових президент Петро Порошенко.

Фоторепортаж візиту президента до 95-ї бригади дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2018 року у Житомирі розпочали будівництво гуртожитків поліпшеного типу для військових-контрактників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 95 бригада казарма десантник контрактник Порошенко  
Матеріали по темі