Економіка

За два місяці платникам Житомирської області відшкодували 174 млн грн ПДВ – на 19 мільйонів більше, ніж рік тому

12 March 2019, 12:00

Протягом січня-лютого 2019 року платникам податків у Житомирській області відшкодували 174,2 млн грн податку на додану вартість.

Про це 11 березня повідомив сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

«Порівняно з відповідним періодом минулого року сума бюджетного відшкодування зросла на 12%, або на 18,6 млн грн. У січні-лютому 2018 року (рік тому) платникам було повернуто 155,6 млн грн ПДВ», - інформує податкова.

Також, за даними сайту ДФС, за два місяці 2019 року до місцевих бюджетів Житомирської області надійшло 613,4 млн грн податку на доходи з фізичних осіб (ПДФО). У порівнянні з аналогічним періодом 2018 року надходження зросли майже на 97 млн гривень.

«Податок на доходи фізичних осіб є основним джерелом наповнення місцевих бюджетів. Питома вага в структурі надходжень складає майже 62 відсотки до загальної суми, які надійшли з початку року до місцевих бюджетів», - йдеться у повідомленні.

Податківці наголошують: додаткові надходження надають можливість місцевим громадам підвищувати рівень соціального захисту громадян та реалізовувати соціальні проекти.

Нагадаємо, у 2018 році в результаті контрольно-перевірочних заходів підрозділ аудиту ДФС у Житомирській області виявив та упередив несплату 102,2 млн грн податків.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2018 року в Житомирській міськраді створили контролюючий орган, який штрафуватиме підприємців за неоформлених працівників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: податок податкова ДФС  
Матеріали по темі