Політика

Одразу після виступу в Житомирі Порошенко зібрав «на килим» місцевих силовиків і лютував, - ЗМІ

13 March 2019, 10:17

Журналісти «Української правди» спробували розібратися, які наслідки можуть мати і вже мають події за участю активістів Нацкорпусу в Черкасах, хто насправді нагнітає атмосферу навколо чинного президента і що він планує цьому протиставити.

Матеріал вийшов під заголовком «Ігри патріотами: Як "Нацкорпус" і Аваков заганяють Порошенка». Зокрема, йдеться про мітинг кандидата в президенти Петра Порошенка у Житомирі 11 березня, після якого, за інформацією джерел УП, Порошенко зібрав «на килим» місцевих силовиків. Далі – текст «Української правди»:

Події в Черкасах були не останніми, які попсували нерви Петру Олексійовичу. Якщо у Черкасах він мав справу зі спонтанним бунтом, то у Житомирі зіткнувся уже з організованою акцією.

Там націоналісти акуратно змішалися з натовпом прихильників чинного президента. Не чіплялися до правоохоронців, громадський порядок не порушували.

Коли ж Порошенко вийшов на сцену, вони синхронно підняли плакати з написами "#СвинарчуківПорошенка за ґрати" та намагалися перекричати його виступ вигуками "ганьба".

"У Житомирі було помітно, що вони все обдумали. Вони прийшли організовано, ставали між людей і цілеспрямовано дратували Петра Олексійовича", – згадує співрозмовник в оточенні Порошенка.

На зустрічі президента з житомирянами обійшлося без пригод, але президента все одно вибісило те, що поліцейські не завадили Нацкорпусу зірвати його виступ.

Одразу після виступу там же, в Житомирі Порошенко зібрав "на килим" місцевих силовиків. Президентського гніву дісталося і заступнику голови Нацполіції Олександру Фацевичу, який приїхав контролювати ситуацію на місці, і керівнику Нацполіції в Житомирській області В'ячеславу Печененку.

Як розповідають співрозмовники УП в МВС, Порошенко лютував. У притаманній йому дратівливій манері президент кричав, чому поліція не чіпала націоналістів і не відібрала у них плакати.

Печененко нібито намагався пояснити Петру Олексійовичу, що формально "Нацкорпус" нічого не порушував.

"Ну, Петро скипів, вигнав Славу з кімнати. Фацевич встав і каже, що це була його команда не чіпати нікого і не провокувати. Порошенко зашипів, відтягнув Фацика в куток і почав пресувати, що от, мовляв, команди Авакова слухаєш, а я – президент, ти маєш мене охороняти! Фацевич був дуже вражений рівнем розмови", – розповіли УП джерела в МВС.

Не вийшов діалог і між президентом та главою МВС. За даними УП, востаннє Аваков і Порошенко зустрічались в п'ятницю – ще до черкаських подій. Після ситуації в Житомирі комунікація ще більше ускладнилась.

Надвечір у понеділок президент спробував вийти на контакт з міністром, але той не відповів. Образився на агітаційну газету Порошенка, де критиці Авакова була присвячена ціла шпальта. Натомість він вирішив сходити на ефір "Свободи слова" і показати світу схему чергової "сітки" Порошенка.

ому під АП не прийшли члени "Правого сектора", ОУН, чому Ярош нікого не зібрав, не було "Свободи"? Була одна організація, яка працює конкретно на одну людину. І під АП поліція цих "активістів" тупо не чіпала. Була команда нічого не робити. У вас, правда, є сумніви, що "Азов" працює разом з Аваковим?" – обурюється у розмові з УП один із найближчих соратників президента.

Ще напруженішою ситуацію робить той факт, що захищати Порошенка від агресивних активістів має ніхто інший як Нацполіція, підконтрольна усе тому ж Авакову.

Якщо подивитись на ситуацію очима Петра Олексійовича, у Черкасах Аваков однією рукою нападав, іншою – захищався. Від того, якій зі своїх "рук" Арсен Борисович скаже бути сильнішою, залежить безпека президента.

Ситуація для глави держави, м'яко кажучи, неприємна. Цим можна пояснити таку бурхливість реакцій Порошенка на події у Житомирі, про що йшлося вище.

Порошенко опинився у ситуації, коли що не зроби, вийде погано...

Повністю матеріал читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, 11 березня 2019 року в рамках робочого візиту у Житомир президент Петро Порошенко взяв участь в засіданні Ради регіонального розвитку Житомирщини на заводі «Кромберг енд Шуберт» та відвідав десантників 95-ї бригади. Ввечері на анонсовану зустріч із кандидатом в президенти України Петром Порошенком прийшли кілька десятків людей із плакатами, більшість з яких стосувалася скандалу в «Укроборонпромі». Порошенко кілька разів у своїй промові згадував учасників акції, висловлюючи впевненість, що люди з плакатами аж ніяк не сприяють єдності українців, діють в інтересах агресора і ледве не в особистих інтересах Путіна, а на завершення назвав їх акції «проплаченими».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Порошенко поліція Аваков Печененко  
Матеріали по темі