Місто

За місяць у Житомирі замінили на світлодіодні близько тисячі вуличних ліхтарів

13 March 2019, 15:39

З лютого по березень у Житомирі замінили близько 4000 вуличних натрієвих ламп та ламп розжарювання на світлодіодні світильники.

Про це 13 березня повідомив сайт Житомирської міськради.

«Станом на березень 2019 року комунальне підприємство «Міськсвітло» вже замінило понад 4 тисячі ліхтарів на вулицях та провулках. Роботи вже завершуються на Польському бульварі, вул. Івана Гонти, вул. Жуйка та Гоголівська, а також на проспекті Незалежності та за іншими адресами. Роботи тривають на Київському шосе», - інформує мерія з посиланням на директора «Міськсвітла» Сергія Ковальчука.

Нагадаємо, за січень і половину лютого 2019 року в місті замінили більше 3 тисяч старих ламп.

За даними міськради, всього в Житомирі 14787 світлоточок, понад 11 тисяч ліхтарів вже замінені на світлодіодні.

«Міська влада ставить перед собою завдання на 100% забезпечити вулиці міста світлодіодним освітленням. Оскільки світлодіодні джерела світла значно зменшать рівень енергоспоживання, що дозволить вирішити питання як заощадження коштів для місцевого бюджету, так і зменшить негативний вплив на навколишнє середовище», - аргументує мерія. Окрім того, реновація освітлення допоможе зробити місто більш комфортним і безпечним, адже поліпшується видимість і на дорогах, і на тротуарах.

Нагадаємо, влітку 2019 року в Житомирі збираються встановити близько 1000 світлодіодних ліхтарів для освітлення шкіл та дитсадків.

Як повідомляв Житомир.info, повністю завершити заміну вуличного освітлення КП «Міськсвітло» планує у квітні 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освітлення ліхтар світильник  
Матеріали по темі