Здоров'я

У Житомирі відбулось офіційне відкриття оновленого оздоровчого центру братів Кузьміних

14 March 2019, 14:17

«Є ось такі великі зелені папки і вони повні», - розповідає голова БО «Міжнародний благодійний фонд братів Кузьміних» Сергій Кузьміних.

Стільки військовослужбовців за два роки прийняв на безкоштовне оздоровлення реабілітаційний центр братів Кузьміних, що знаходиться у Житомирі. І далі цей показник лише зростатиме, певні у центрі. Позаяк, віднині вони оселилися у вдвічі більшому приміщенні з кращим розташуванням - на Вітрука, 18.

«Центр став більш функціональний, легше стало працювати з пацієнтами. Не потрібно переходити з кімнати у кімнату. Краще проходить програма за рахунок того, що наприклад одразу з масажу переходимо у зону для проведення ЛФК. Хлопці, які приходять, перше враження від центру – якнайкраще, він схожий до європейського більше», - говорить фізичний терапевт Вадим Червінський.


За оздоровленням до центру можуть звертатись не лише військовослужбовці. Втім, таким пацієнтам вже доведеться платити за послуги фахівців.

«Є квота за військовими і можуть приходити цивільні люди, не пов’язані війною, для них послуги платні. Наймінімальніша ціна у місті. Якщо масажист їде і робить масаж, і бере за це 200 - 300 грн, то тут людина отримає значно більше послуг і дешевше», - ділиться голова БО «Міжнародний благодійний фонд братів Кузьміних».

Попри те, що реабілітаційний центр вже приймає пацієнтів за новою адресою, брати Кузьміних вирішили зробити офіційне відкриття, символічно обравши 14 березня - День добровольця. На запрошення відгукнулися не всі, однак прийшли усі свої, - зауважують брати Кузьміних. Додаючи: так, невимушена, домашня атмосфера присутня і під час проходження самої реабілітації.

«Домашня атмосфера. Чому така домашня атмосфера? Тому, що ми розмовляємо з ними на рівні. Вони можуть сюди прийти, отримати усе, що ми можемо дати. Ми розуміємо один-одного і я впевнений, скільки ми можемо стільки ми будемо робити цю роботу», - каже співзасновник БО «Міжнародний благодійний фонд братів Кузьміних» Олег Кузьміних.

На офіційному відкритті центру присутні з імпровізованої сцени співали патріотичних пісень, ділилися своїми історіями знайомства із центром, дякуючи братам Кузьміних за добрі справи.

«На вас перебуває Боже благословення. Адже ви турбуєтесь не лише про свої - власні душі, а і про духовне, і тілесне здоров’я наших захисників. Тих, завдяки кому сьогодні над Житомиром мирне небо і над усією Україною», - звертається ієрей Свято-Михайлівського кафедрального собору Іван Сопронюк.

«Ми маємо 333 загиблих по Житомирській області, дуже багато поранених, більш ніж тисяча хлопців, багато інвалідів. І ця війна, вона продовжує існувати у їхній уяві, житті. Дуже вдячний Фонду братів Кузьміних за те, що вони багато працюють у напрямку, щоб наші хлопці відчули не тільки турботу, а і підтримку, як з боку побратимів, так і благодійного фонду», - зауважує учасник АТО Валерій Логінов.

«Я знаю не з уст сторонніх, скільком, не тільки воякам, нашим захисникам, а і скільком діткам із складними діагнозами, ДЦП ви допомогли стати на ноги. Адже батьки не мають змоги оплачувати такі послуги. Я дуже щиро дякую вам», - додає директор Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко.

«Для мене цей центр означає багато, у мене поранення по профілю цього центру і знаю багатьох хлопців, у яких такі ж проблеми і держпрограми немає для реабілітації хлопців. А ось те, що роблять хлопці, брати Кузьміних - це те, що потрібно. Дякую від мене і таких, як я», - зазначив доброволець Василь Щербаков.

Нагадаємо, оздоровчий центр братів Кузьміних змінив адресу та розширив напрямки реабілітації.

Як повідомляв Житомир.info, реабілітаційний центр у Житомирі запрацював на початку 2017. Тільки за два перших місяці повний курс лікування пройшли 15 людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кузьміних фонд реабілітація Юрченко Логінов  
Матеріали по темі