Місто

У Житомирі крім традиційної сезонної торгівлі квасом та морозивом можуть надати дозвіл на продаж молока з автомагазинів

14 March 2019, 16:15

На весняно-осінній сезон 2019 року влада Житомира збирається погодити розміщення об’єктів сезонної торгівлі та об’єктів з надання послуг у сфері розваг.

Відповідний проект рішення виконкому 14 березня опублікований на сайті міської ради.

«Зобов’язати суб’єктів господарювання, вказаних в додатках 1, 2: здійснювати діяльність без права передачі в оренду; утримувати об’єкти сезонної торгівлі, з надання послуг у сфері розваг в належному технічному та естетичному вигляді; у разі пошкодження тротуарного покриття в процесі здійснення господарської діяльності у місячний термін відновити це тротуарне покриття за власний рахунок; у разі зміни містобудівної ситуації здійснити демонтаж об’єкта сезонної торгівлі упродовж трьох днів з моменту надходження відповідного повідомлення від департаменту економічного розвитку міської ради; під час організації культурно-масових заходів у місцях їх проведення зміщувати об’єкти сезонної торгівлі на відстань, визначену організатором вищезазначеного заходу; укласти договір на вивіз твердих побутових відходів на період здійснення господарської діяльності з відповідним підприємством – перевізником твердих побутових відходів за територіальним принципом», - йдеться у проекті рішення.

У додатку 1 – перелік 14 суб’єктів господарювання, яким збираються погодити розміщення об’єктів сезонної торгівлі. 12 ФОПів та одне ТОВ збираються торгувати традиційною літньою продукцією: квасом, безалкогольними напоями, морозивом та кукурудзою у стакані. А ось житомирське ТОВ «ДАСТ» збирається за п’ятьма адресами торгувати молоком з автомагазинів.

Трьом суб’єктам господарювання хочуть дозволити надавати розважальні послуги: дитячий електропотяг на Михайлівській та Старому бульварі, вело- й електромобілі біля Мистецьких воріт, на Польовій і на Старому бульварі.

До проекту рішення також додаються переліки суб’єктів господарювання, яким відмовили: переважно це ті ж самі ФОП та ТОВ, які за одними адресами отримали погодження, а по іншим – відмову. Першочергова, а у декого і єдина підстава для відмови – «відповідно до пп. 2.2.2 Положення».

Як повідомляв Житомир.info, розпорядженням від 5 березня 2018 року мер Сергій Сухомлин створив комісію, яка має розглядати заяви суб’єктів господарювання щодо організації сезонної, святкової виїзної торгівлі, надання послуг у сфері розваг та проведення ярмарків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком торгівля морозиво квас  
Матеріали по темі