Фоторепортаж

У житомирській гімназії дегустували страви з нового збірнику рецептів для шкільних їдалень. Фоторепортаж

14 March 2019, 18:07

14 березня у житомирській гімназії №3 відбулося перше регіональне зібрання, присвячене програмі «Нове шкільне харчування».

У рамках цього заходу команда проекту презентувала «Збірник рецептів страв для харчування дітей шкільного віку в навчальних та оздоровчих закладах», а також план впровадження нової шкільної культури харчування у шкільні їдальні.

«Чинний збірник рецептур, який наразі використовується у школах, виданий ще у 1957 році, з незначними корегуваннями у 1984 та 1991 роках. Автор проекту, кулінарний експерт Євген Клопотенко відзначив, що шкільне харчування – це частина навчального процесу, який впливає на виховання молодого покоління українців. Він наголосив на необхідності створення основ для розвитку культури здорового харчування в Україні, починаючи зі шкіл, з метою сприяти змінам у ставленні до культури харчування на національному рівні», - повідомляють організатори заходу.

На основі відгуків більш ніж 1500 батьків та учнів розробили 110 унікальних рецептів, які згодом увійшли до Збірника. А в грудні 2018 року Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів видала висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, яким надано дозвіл на впровадження програми.

Учасники заходу змогли продегустувати декілька страв з нового збірника.

Детальніше дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2018 року батькам запропонували нову модель харчування учнів 1-4 класів: доплата або повна відсутність сніданків. З січня 2019 року учні початкових класів житомирських шкіл харчуються з батьківською доплатою 9,50 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа сніданок Клопотенко  
Матеріали по темі