Політика

Мер Житомира переписав своє розпорядження про міську робочу групу з підготовки виборів президента

18 March 2019, 11:20

Мер Житомира Сергій Сухомлин підписав нове розпорядження про створення міської робочої групи з питань сприяння підготовці і проведенню виборів 31 березня 2019 року президента України.

Документ, підписаний 14 березня, оприлюднений на сайті міської ради.

«Утворити міську робочу групу з питань сприяння підготовці і проведенню 31 березня 2019 року виборів Президента України... Міській робочій групі сприяти роботі окружних та дільничних виборчих комісій та надавати пропозиції окружній виборчій комісії та виконавчому комітету міської ради. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження міського голови «Про створення міської робочої групи з питань підготовки і проведення виборів 31 березня 2019 року Президента України» від 05.02.2019 №140», - йдеться у розпорядження, контролювати виконання якого буде мер особисто.

Нагадаємо, у попередньому розпорядженні зазначалося, що робоча група має співпрацювати з окружною та дільничними виборчими комісіями та «надавати пропозиції окружній виборчій комісії та виконавчому комітету міської ради». Це викликало зауваження у представників громадянської мережі ОПОРА.

«Ми наголошуємо, що відповідно статті 3 частини 4 пункту 2 Закону «Про вибори Президента України» – втручання у виборчий процес органів місцевого самоврядування заборонено. Зі свого боку ми будемо звертатися до Житомирського міського голови з пропозицією переглянути дане розпорядження», - коментував 8 лютого координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Житомирській області Тарас Чмут.

Як повідомляв Житомир.info, 18 лютого 2019 року ЦВК затвердила склад шести окружних виборчих комісій Житомирської області, виборча комісія округу №62 (Житомир) знаходиться у приміщенні міської ради на майдан Корольова, 4/2. 8 березня ЦВК затвердила форму і текст виборчого бюлетеня на виборах президента 31 березня 2019 року: бюлетень з прізвищами 39 кандидатів буде довжиною 80 см.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада вибори розопрядження ОВК  
Матеріали по темі