Події

У селі Житомирської області вогонь із сухої трави перекинувся на 5 господарчих будівель, 4 хати-пустки та гараж

19 March 2019, 15:00

18 березня о 15:43 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої трави, що наближається вже до будинків в с. Острови Овруцького району. Населений пункт територіально знаходиться в третій зоні гарантованого добровільного відселення. Велика кількість домоволодінь там стоять пустуючими.

Про це 19 березня повідомили у прес-службі ДСНС України в Житомирській області.

«По прибуттю рятувальників до місця події з’ясувалось, що сильний вітер сприяв поширенню полум’я з поля на будинки. Вогонь вже встиг охопити п’ять господарчих будівель, чотири пустуючі будинки та гараж. Зважаючи на зазначене, рятувальники запросили додаткові сили та засоби. На допомогу прибули ще три відділення рятувальників, по два працівника від лісгоспу та міської пожежної охорони с. Словечно, п’ять одиниць спеціальної техніки. Два автомобіля забезпечували безперебійну подачу води з водойми, інші ж безпосередньо були задіяні на гасіння. Ускладнювало гасіння пожежі хаотичне розміщення на площі близько 20 гектарів будівель, на які існувала загроза перекидання вогню», - йдеться у повідомленні.

За інформацією рятувальників, вогонь встиг знищити чотири пустуючи будинки, п’ять господарських будівель, гараж та автомобіль ГАЗ-66.

«Загиблих та травмованих не має. Проте, вогнеборцям вдалось врятувати п’ять пустуючих будинків, три господарчі споруди та зупинити подальше поширення вогню в глиб села. Попередня причина пожежі – необережне поводження з вогнем. Наразі остаточні обставини надзвичайної події встановлюються фахівцями», - поінформували у прес-службі.

Як повідомляв Житомир.info, 15 березня 2019 року через суху вітряну погоду вогнеборці 16 разів виїжджали на гасіння сухої трави на території Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Овруцький район ДСНС суха трава пожежа вогнеборці  
Матеріали по темі