Події

У лікарні в Житомирській області померли породілля та дитина, поліція розпочала розслідування

19 March 2019, 15:47

18 березня слідчі Черняхівського відділення поліції розпочали розслідування неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками, у результаті чого під час пологів померла 36-річна жінка, а її дитина народилась мертвою.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Житомирській області.

Підставою для початку кримінального провадження стали попередні висновки судово-медичної експертизи щодо причин смерті жінки та дитини. У першої розтин засвідчив, серед іншого, геморагічний шок, а в другої – асфіксію.

«Встановлено, що 17 березня близько 5 ранку до Черняхівської лікарні з с. Пекарщини каретою «швидкої» була доставлена 36-річна жінка, вагітна четвертою дитиною. За попередніми відомостями, під час пологів у неї розпочалась сильна кровотеча, яка, серед іншого, й спричинила смерть», – йдеться у повідомленні.

Попередня кваліфікація події – ч.2 ст. 140 (Неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає відповідальність від 5-річного обмеження волі до 3-річного ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю строком до 3 років.

У поліції зазначають: загалом, як повідомив, заступник начальника Слідчого управління ГУНП в області Володимир Богатков, уже цього року розпочато 5 кримінальних проваджень за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 140 ККУ. Нині у них триває проведення необхідних комплексних досліджень щодо професійності дій медиків.

Нагадаємо, за даними управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації, у 2018 році 45 діток народилися мертвими (мертвонароджені), ще 74 померли до року (у 2017 – на 7 більше).

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2018 року в Житомирському перинатальному центрі померла 24-річна породілля та її дитина. У смертях родичі звинувачували лікарів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: породілля пологи смерть  
Матеріали по темі