Місто

​21 березня у день людей із синдромом Дауна житомирян закликають долучитись до всесвітнього флешмобу LotsOfSocks

19 March 2019, 18:23

Вони старанно репетирують і наполегливо готуються до виступу. 21 березня сонячні дітки виступатимуть із виставою у Житомирському державному університеті. У всесвітній день людини із синдромом Дауна ці маленькі житомиряни показуватимуть усім, що нічим не відрізняються від інших дітей. Уже традиційно шостий рік поспіль представники громадської організації «ДІТИ СОНЦЯ» знайомлять житомирян із особливими дітками. Цьогоріч маленькі театрали представлятимуть виставу і спілкуватимуться зі студентами університету імені Франка. Окрім того, у міській раді влаштують благодійний аукціон.

«Буде представлена виставка картин молодої художниці. Там буде проводитись аукціон і зібрані кошти будуть спрямовані на лікування, операцію для дівчинки, яка має синдром Дауна, нашої Оленки. Вона потребує термінової операції. Крім цього, там ще буде майстер-клас для діток», - розповідає голова ГО «ЖОГО «ДІТИ СОНЦЯ» Сніжана Кісішвілі.

У цей день 21 березня кожен, хто бажає висловити свою підтримку людям із синдромом Дауна, одягає різнокольорові шкарпетки. Вже кілька років поспіль житомиряни охоче приєднуються до такого всесвітнього флешмобу.


«Цим самим ми хочемо підкреслити, що все це - нормально. Можна вдягнути різнокольорові шкарпетки, залишаючись при цьому звичайною людиною. Так само і наші дітки. Можливо, зовнішньо вони не такі, як ми, але внутрішньо вони такі самі люди, вони так само потребують підтримки, любові, поваги до себе. Тому ми всіх закликаємо: якщо ви хочете висловити свою підтримку діткам, людям із синдромом Дауна - вдягайте 21 березня ось такі різнокольорові шкарпетки, можливо вийдіть в таких на вулицю, прикріпіть до сумочки, покладіть, як носовичок в кишеню піджака. Цим самим ви покажете, що ви їх підтримуєте», - каже Сніжана Кісішвілі.

Впродовж останніх кількох років до такого флешмобу приєднались представники органів місцевого самоврядування, представники бізнесу і просто небайдужі житомиряни.

«Дуже приємно, що багато людей дізнаються про цю акцію, приходять, не всі навіть хочуть сфотографуватись, не всі беруть шкарпетки, просто лишають кошти і кажуть: може, шкарпеточки комусь більше знадобляться. Це дуже радує, бо це показує, що наші діти прийняті людьми і їм відкрита дорога. Звісно, мені хочеться, щоб про наших діток дізнавались більше: які вони талановиті, які вони дружелюбні», - розповідає Сніжана Кісішвілі.

У ГО «ДІТИ СОНЦЯ» запрошують усіх охочих 21 березня відвідати виставку картин у приміщенні Житомирської міської ради та взяти участь в благодійному аукціоні.

Як повідомляв Житомир.info, 21 березня 2018 року житомиряни випустили в небо різнокольорові кульки, щоб привернути увагу до проблем «сонячних» дітей.

Як торік Житомирський виконком підтримав людей з синдромом Дауна, дивіться у фоторепортажі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: синдром Дауна шкарпетка флешмоб акція вистава аукціон  
Матеріали по темі